Evenimentul Zilei > Sport > Legenda tenisului lovește din nou. Și-a luat revanșa după 4 ani. Meciul intră în istorie
Legenda tenisului lovește din nou. Și-a luat revanșa după 4 ani. Meciul intră în istorie

Legenda tenisului lovește din nou. Și-a luat revanșa după 4 ani. Meciul intră în istorie

Elveţianul Roger Federer, numărul 3 mondial, s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor la tenis, competiţia de final de sezon din circuitul ATP, învingându-l în două seturi, 6-4, 6-3, pe sârbul Novak Djokovic, într-o partidă din Grupa Bjorn Borg, disputată joi seara la Londra.

De menţionat că acesta este primul succes obţinut de jucătorul din Ţara Cantoanelor în faţa rivalului său sârb, în ultimii patru ani. Ultima victorie a lui Federer în faţa lui Djokovic data de la ediţia 2015 a Turneului Campionilor. Balanţa rămâne însă favorabilă lui „Nole” cu 26 de victorii în confruntările directe, faţă de cele 23 ale elveţianului.

Pentru Djokovic, aflat pe locul secund în clasamentul ATP, acest eşec îi anulează orice şansă de a-l mai detrona pe spaniolul Rafael Nadal, care va ocupa fotoliul de lider al ierarhiei mondiale până la sfârşitul acestui an.

Federer, în vârstă de 38 ani, se alătură astfel lui Dominic Thiem în penultimul act al turneului din capitala britanică, austriacul având asigurată calificarea înaintea meciului pierdut joi, cu 7-6 (7/3), 6-3, în faţa italianului Matteo Berrettini.

Jucătorul elveţian accede pentru a 16-a oară în semifinalele Turneului Campionilor, în 17 participări la această competiţie.

În proba de dublu a Turneului Campionilor, perechea compusă din polonezul Lukasz Kubot şi brazilianul Marcelo Melo, favoriţii nr.2, şi-a asigurat bietul pentru semifinale după succesul 6-7 (5/7), 6-4, 10-7 înregistrat în faţa cuplului americano-britanic Rajeev Ram/Joe Salisbury, în timp ce croatul Ivan Dodig şi slovacul Filip Polasek (N.8) au obţinut o victorie de onoare, cu 7-6 (7/4), 6-4, în faţa sud-africanului Raven Klaasen şi a neozeelandezului Michael Venus (nr.5), deja calificaţi.

Rezultate:

Simplu – Grupa Bjorn Borg

Roger Federer (Elveţia/N.3) – Novak Djokovic (Serbia/N.2) 6-4, 6-3

8-Matteo Berrettini (IItalia/N.8) – Dominic Thiem (Austria/N.5) 7-6 (7/3) 6-3

Dublu – Grupa Jonas Bjorkman

Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia/N.2) – Rajeev Ram/Joe Salisbury (SUA/Marea Britanie/N.4) 6-7 (5/7), 6-4, 10-7

Ivan Doig/Filip Polasek (Croaţia/Slovacia/N.8) – Ravel Klaasen/Michael Venus (Africa de Sud/Noua Zeelandă/N.5) 7-6 (6/4), 6-4.