LEGENDA MEDICALĂ, Ioan Lascăr, implicat în tratarea victimelor din Colectiv a ajuns în faţa Justiţiei "pentru că a semnat un proces verbal fals de punere în funcțiune a Unităţii Moderne de Arşi"

LEGENDA MEDICALĂ, Ioan Lascăr, implicat în tratarea victimelor din Colectiv a ajuns în faţa Justiţiei "pentru că a semnat un proces verbal fals de punere în funcțiune a Unităţii Moderne de Arşi"

După 7 luni de la dezastrul din Colectiv, noi informaţii ies la iveală, iar, rând pe rând, vinovaţii ajung în faţa justiţiei. Amintim că în acest incindet dramatic, 64 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 200 au fost rănite.

Teodora Maftei şi Radu Sienerth sunt ultimii doi tineri care au dispărut în urma incendiului din Colectiv. Teodora Maftei a fost una dintre primele paciente din România cu infecţie nosocomială. La Spitalul de Arși, iar Radu a murit la Toxicologie după declanșarea unei viroze la Spitalul Floreasca. Nici până în acest moment, familiile celor doi nu au primit dosarele medicale.

Despre Radu, doctorul Ioan Lascăr a menţionat că a murit în urma unei complicaţii pulmonare.

„A murit în urma unei complicaţii pulmonare, o hemoragie masivă, care nu a mai putut fi controlată. Pacientul, de-a lungul timpului, a făcut toate complicaţiile posibile şi, cu ajutorul nostru, a reuşit să supravieţuiască până astăzi – un efort de patru luni şi jumătate”, declară presei doctorul Ioan Lascăr, de la Spitalul Floreasca.

Ne puteți urmări și pe Google News

Familia lui Radu a hotărât ca acesta să fie mutat la Unitatea Modernă pentru Arși. Dar, într-o noapte, o asistentă din spital îl ia deoparte pe tată și îi spune: „Nu e gata Unitatea modernă! Nu au unde să-l ducă”, menţionează tolo.ro.

“Nu e gata Unitatea modernă”, în contextul în care doctorul Ioan Lascăr anunţase că este FUNCŢIONALĂ şi gata să primească pacienţii. Secţia a fost INAUGURATĂ pentru prima dată în aprilie 2015, iar a doua oară după incidentul din Colectiv.

„Doctorul Lascăr ne-a zis că dacă l-am duce în Unitatea de Arși nu am mai avea acces la el. De fapt, nu era deschisă! Știam și m-a supărat că mă ia de prost”, povestește tatăl.

Corpul de Control al Guvernului e asigurat de conducerea spitalului că Secția Modernă de Arși s-a deschis și că s-au făcut acolo ”o sută de operații”. A urmat şi un al doilea control după moartea lui Radu Sienerth, când Guvernul a fost atenţionat de materialele apărute în presă despre minciunile din jurul Unităţii Moderne de Arşi.

Pentru a treia oară, doctorul Lascăr declară că unitatea medicală este funcţională.

 „Unitatea de Arşi este funcţională, s-au făcut acolo aproape o sută de operaţii. Unitatea a devenit operaţională la puţin timp după Colectiv, au fost operaţi vreo 70 de tineri din Colectiv”.

Rezultatele acestui control demonstrează că Unitatea de Arşi nu a funcţionat niciodată, iar medicul Lascăr a semnat un proces verbal fals.

Sursele Gazetei explică: „Pentru că Ioan Lascăr a semnat un proces verbal fals de punere în funcțiune a Barocamerei, piesa centrală și de noutate absolută a Unității de Arși”.

”M-am bazat pe buna credință a firmei Gemedica SRL, care mi-a promis că o va pune în funcțiune, dar n-a pus-o”, a motivat Ioan Lascăr în fața inspectorilor, precizează tolo.ro