Noi vești pentru pensionari. Legea pensiilor va fi modificată. Ce le pregătește Guvernul

Noi vești pentru pensionari. Legea pensiilor va fi modificată. Ce le pregătește Guvernul

Memorandumul adoptat de Guvern cuprinde planul de lucru pentru anul 2019. Acesta face referire la un număr de măsuri legate de legislația muncii. Este vorba despre modificarea legii pensiilor, inclusiv. De asemenea, Guvernul lucrează la câteva proiecte de lege pentru stabilirea modului de calcul al sporurilor pentru anumite categorii, precum și o modificare a legii care vizează asistența socială.

Guvernul a adoptat un memorandum cu planul de lucru pentru anului 2019 în care se face referire la un număr de măsuri legate de legislația muncii. Printre acestea se numără şi modificarea legii pensiilor, cea care tocmai a fost adoptată.

 

Printre măsurile prevăzute de memorandum, se regăsește și combaterea muncii la negru și a evaziunii fiscale. Se dorește o înăsprire a sancțiunilor pentru cele două infracțiuni. Un proiectul de lege, în acest sens, va fi depus la mijlocul anului, mai exact în luna iunie.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Guvernul are în vedere mai multe prevederi legislative legate de muncă, proiecte de lege care sunt planificate a fi inițiate în acest an. Una din acestea este cea legată de întoarcerea în țară a românilor și inserția acestora pe piața muncii.

De asemenea, Ministerul Muncii va iniția o modificare a legii asistenței sociale în pentru asigurarea a cel puțin un asistent social în fiecare localitate. Guvernul mai are în vedere pentru luna martie, modificarea Legii pensiilor, dar detalii nu au fost făcute publice încă.

La mijlocul anului se va lua în discuție și se va iniția o hotărâre de Guvern pentru stabilirea noilor reguli privind sporurile salariale din apărare, ordine publică și securitate națională, respectiv pentru militari și polițiști.

În toamnă, Ministerul Muncii va iniția un proiect de hotărâre care vizează noul contingent de muncitori străini care vor fi admiși în anul 2020.

La sfârșitul anului, Executivul va iniția și proiectul de HG pentru stabilirea salariului minim brut pentru anul 2020, informează DCBusiness.