A fost adoptată o lege care îi vizează direct pe influencerii din Norvegia, aceștia fiind obligați să precizeze dacă pozele pe care le postează sunt sau nu editate.
O lege care ar putea avea impact și în alte țări a fost adoptată de autoritățile din Norvegia. Astfel, influencerii de pe rețelele de socializare vor fi obligați să precizeze, în momentul în care postează poze cu ei înșiși, dacă respectivele imagini sunt sau nu editate. Acest amendament a fost introdus în legea marketingului, iar regele Norvegiei va hotărî când va intra legea în vigoare.
Lege care afectează direct influencerii din Norvegia
Este o veste proastă pentru utilizatorii cu notorietate, pentru că afectate vor fi postările care sunt făcute în scopuri comerciale, pentru bani, și care promovează diferite produse, conform BBC.
Pe site-ul guvernului se precizează că amendamentul are ca scop reducerea presiunii sociale şi pshiologice din cauza reclamelor care prezintă oamenii într-o manieră idealizată.
„Printre alte chestiuni, este introdusă obligaţia de a marca reclamele retuşate sau manipulate atunci când este vorba despre editarea corpului unor persoane, a măsurilor, formei sau pielii”, au afirmat reprezentanții guvernului de la Oslo.
Reglementarea aduce în discuție utilizarea filtrelor sau aplicaţiilor speciale cum sunt cele de pe Snapchat şi se referă la postările promoţionale de pe reţelele sociale. Pe lângă influencerii, vor fi afectaţi de această măsură şi actorii, și cântăreţii.
Unii au salutat noua regulă impusă de norvegieni
Madeleine Pedersen are 26 de ani, este influencer pe Instagram și promovează marca Moss în această țară. Tânăra salută legea și afirmă că era cazul ca ea să fie adoptată. Acum, speră că această măsură controversată va avea un efect benefic asupra adolescenţilor.
„Sunt atâţia oameni care sunt nesiguri în ce priveşte corpul şi chipul lor. Eu însămi m-am luptat cu complexe legate de modul în care arăt, mai demult. Cel mai rău este că nici măcar nu ştiu dacă celelalte fete pe care le admiram îşi editau sau nu pozele. De asta avem nevoie de răspunsuri, avem nevoie de această lege”, a explicat Madeleine.