Totodată, Helvig i-a fost consilier lui Constantin Dudu Ionescu în perioada în care acesta a fost ministrul de Interne. Actualul șef al SRI, Eduard Helvig, a lucrat și într-o firma condusă de Dan Mihalache, la rândul său consilier al președintelui. Helvig a avut contract de consultanţă cu firma SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, al cărei administrator a fost Mihalache, până în 2011.

În același timp, atât Dan Mihalache, cât şi Eduard Helvig au fost colaboratori ai fostului lider liberal, Crin Antonescu. Conform Hotnews, Dan Mihalache a rămas pe durata campaniei electorale din 2014 asistentul local al europarlamentarului Adina Vălean, soţia lui Crin Antonescu, iar contractul a fost reziliat cu doar două zile înainte să fie numit de Iohannis consilier la Cotroceni.

Și fostul consilier pe probleme de securitate, George Scutaru, pe care președintele l-a eliberat din funcţie fără să dea explicații suplimentare, are legături cu Dan Mihalache. Între cei doi există o mai veche relaţie de prietenie de pe vremea când erau membri în ApR.

Motivul plecării lui Scutaru din echipa președintelui ar fi implicarea sa în dosarul de corupţie al fostului preşedinte al CJ Buzău, Cristian Bâgiu. Acesta ar fi declarat că o parte din banii luaţi drept şpagă ar fi fost canalizați în campania electorală a liberalilor.

Din echipa lui Iohannis face parte şi Andrei Muraru, fost director al ICCMER, care a devenit protagonistul unor legături periculoase după ce Klaus Iohannis l-a decorat pe Octav Bjoza, simpatizant legionar. Andrei Muraru este fratele lui Alexandru Muraru, care s-a remarcat la începutul anului trecut printr-un editorial virulent împotriva preşedintei Înaltei Curţi, Livia Stanciu, şi prin apărarea liberalului Tudor Chiariu, condamnat cu suspendare.