Membrii PSD, reuniţi miercuri în şedinţa Consiliului Naţional Executiv, au decis ca Mihai Fifor să preia şefia Grupului PSD din Senat, în timp ce Robert Cazanciuc va fi şeful Comisiei Juridice, cu toate că acesta a fost acuzat de legături cu SRI de pe vremea când era ministru al Justiției.

În 2015, fostul ofiţer SRI Adrian Radu a făcut un denunț la Parchetul General care îi viza pe fostul adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, fostul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, şi comandantul Secţiei Judeţene SRI Dîmboviţa, Marin Constantin, care ar fi aprobat detaşarea lui Florian Teodor Andronache, ofiţer activ în cadrul SRI Prahova, la ministerul Justiţiei pe un post de consilier, încălcînd astfel Legea securităţii naţionale. 

Adrian Radu mai prezentase două declaraţii de avere ale consilierului ministrului Justiţiei, Florian Teodor Andronache, din 2013 şi 2014, din care reiese că acesta era ofiţer activ SRI în cadrul UM 0735 Ploieşti şi că a fost plătit ca atare de Serviciu în tot acest timp.

Fostul ofiţer SRI Adrian Radu a mai menționat în denunț că Florian Andronache este chiar finul ministrului Justiţiei și îl mai acuză pe generalul Florian Coldea că nu a verificat dacă şeful Secţiei Judeţene de Informaţii Dîmboviţa, Marin Constantin, a făcut poliţie politică şi l-a numit astfel în funcţie pe Florian Andronache, în condiţiile în care acesta ar fi lucrat înainte de 1989 în fosta Securitate. Cazanciuc era ținta unei anchete DNA, dar dosarul a dispărut în sertarele instituției conduse de Laura Codruța Kovesi.

Te-ar putea interesa și: