Evenimentul Zilei > Actualitate > Legătura care lămurește cazul Beuran. Rolul capital al deputatului USR
Legătura care lămurește cazul Beuran. Rolul capital al deputatului USR

Legătura care lămurește cazul Beuran. Rolul capital al deputatului USR

Lavinia Coțofană, fost consilier al ministrului Sănătății, Victor Costache, a povestit cum deputatul Emanuel Ungureanu, de la USR, se lauda că l-a pus pe acesta în funcția guvernamentală.

Fostul consilier al ministrului a mai dezvăluit faptul că ministrul Costache, care a încheiat la trei zile după preluarea mandatului de ministru, un contract de colaborare cu spitalul privat Polisano din Sibiu, a adus o întreagă echipă în minister, oameni care au de a face direct cu spitalul privat.

”Toate acestea mi-au creat convingerea, ulterioară din păcate, că, prin acest OUG, Costache forța organizarea rezidențiatului în toate specialitățile în unitățile private și nu doar în cele de imagistică, radiologie, unde privații au investit mai mult în echipamente, așa cum îmi spusese la începutul colaborării noastre.

Un mare semn de întrebare mi l-am pus în momentul în care la șefa lui de cabinet, la doamna Mihaela Constantin, a ajuns o cerere a domnului doctor Victor Sebastian Costache adresată Rectorului Universității Lucian Blaga din Sibiu spre a solicita ministrului Sănătății Victor Sebastian Costache de a fi desemnat coordonator de rezidențiat în specialitatea chirurgie cardiovasculară în cadrul Spitalului Polisano, deși la data solicitării OUG-ul nu era definitivat, nu era redactat, nu avea avizele legale, prim-viceprim ministrul Raluca Turcan și primul ministru știind la acea data că este vorba despre „spitalele militare și spitalele județene mai importante…”.

În acest context, devine explicabilă acea opoziție inițială a ministrului Anisie, care avea aceleași informații ca cei mai înainte amintiți – fără spitalele private!… Doar domnul doctor Costache de la Polisano făcea cerere ministrului Costache … mă rog, înțelegeți dumneavoastră ! Oamenii diligenți, „europeni”, fac întâi cererea și apoi OUG-ul !”.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: