Un nou șoc a lovit în plin lumea justiției, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, plasarea în arest la domiciliu a judecătoarei Elena Burlan. Magistratul este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit mai multe sume de bani de la diverși interlopi acuzaţi, la rândul lor, de mai multe infracțiuni, inclusiv de tentativă de omor. În schimbul banilor, soția lui Marcel Pușcaș și-ar fi luat angajamentul de a nu-i arunca după gratii pe inculpați.

În motivarea sentinței Curții de Apel prin care au fost condamnați avocata Luiza Dragne și alții – în cauză fiind trimis în judecată și Petrică Bogdan Bagoli din clanul Sportivilor – pentru că ar fi cerut bani ca să intervină pe lângă judecători să-l elibereze pe Sile Cămătaru din arest, sunt atașate stenograme ale unor interceptări telefonice în care se vorbește despre judecătoarea Elena Burlan de la Tribunalul Bucuresti, soția lui Marcel Pușcaș.

Elena Burlan a ajuns în atenția procurorilor ca urmare a unei discuții între avocata “Cămătarilor”, Luiza Gabriela Dragne, și  omul de afaceri Laurențiu Turcă Dăscălescu. Cei doi au negociat suma pe care soția lui Marcel Pușcaș ar fi urmat să o încaseze pentru a oferi interlopilor pedepse blânde, cu suspendare.

Interceptările sunt absolut șocante. Avocata “Cămătarilor” îl asigura pe omul de afaceri că “Burlanca” este “fată dulce”, în timp ce bărbatul îi preciza că este dispus să achite întreaga sumă încă de la început. 

„Turcă Dăscălescu Laurențiu: Burlanca asta este destul de flexibilă, știi?

Dragne Luiza: Mare grijă cu ea! E o fată extraordinară! Să nu fii obraznic cu ea în sală. Deci Burlanca nu e pe zvâc!

Turcă Dăscălescu Laurențiu: Auzi? Hai să facem să fie bine! Asta e ideea. Să fie bine și să scap subțire aici… să scap subțire aici.

Dragne Luiza: Ești pe mâini bune!

Turcă Dăscălescu Laurențiu: Discutăm drept totul, de la început. Pot 75 % sau pe tot. Eu zic: Uite, am bănișorii ăstia. I-ai! Înțelegi?

Dragne Luiza: Dar să fii corect, pentru că și eu o să fiu. Că ea e o dulce!”, este doar un mic fragment din stenograme, scrie Cancan.