Evenimentul Zilei > Social > Atenție părinții! Acest tip de leagăn a provocat deceseul a zeci de copii!
Atenție părinții! Acest tip de leagăn a provocat deceseul a zeci de copii!

Atenție părinții! Acest tip de leagăn a provocat deceseul a zeci de copii!

Cinci milioane de leagăne de noapte au fost retrase de pe piața din SUA, după ce mai mulți copii au murit sufocați. Este vorba despre leagănul „Fisher Price, Rock n Play Spleeper”.

Încă de acum patru zile, Academia Americană de Pediatrie a cerut ca toate leagănele de noapte Fisher Price, modelul Rock n Play Sleeper să fie retrase de pe piață, în condițiile în care zeci de familii și-au găsit bebelușii decedați prin sufocare.

Nici mai mult nici mai puțin de 32 de bebeluși au fost găsiți fără suflare în acest leagăn ucigaș. Se pare că micuții s-au întors de pe spate pe burtă sau de pe o parte pe alta, iar din cauza faptului că balansoarul era înclinat, aceștia au terminat sufocându-se.

Cei de la Fisher Price ar fi reacționat cu un anunț pe pagina lor de internet, prin care au avertizat toți părinții care folosesc acest leagăn pentru copiii lor, să nu o mai facă, mai ales în cazul bebelușilor mai mari de trei luni.

După patru zile de la semnalul tras de Academia de Pediatrie a Statelor Unite, Fisher Price a anunțat că retrage toate cele cinci milioane de leagăne de pe piața americană.

Părinții care au acasă un astfel de leagăn sunt așteptați la magazine pentru a returna produsul și a-și primi banii înapoi/