Evenimentul Zilei > International > Le Soir: Aproape 300.000 de persoane rămase fără domiciliu și daune de peste 3 miliarde de dolari
Le Soir: Aproape 300.000 de persoane rămase fără domiciliu și daune de peste 3 miliarde de dolari

Le Soir: Aproape 300.000 de persoane rămase fără domiciliu și daune de peste 3 miliarde de dolari

Guvernatorul Beirutului a vorbit despre consecințele dublei explozii care a avut loc marți în portul capitalei libaneze, informează Le Soir.

Până la 300.000 de persoane au rămas fără domiciliu la Beirut, miercuri, a doua zi după exploziile care au zguduit portul, a arătat guvernatorul capitalei, Marwan Abboud, estimând pagubele la peste trei miliarde de dolari.

“Am făcut un tur prin Beirut, pagubele se pot ridica la între trei și cinci miliarde de dolari”, a arătat guvernatorul pentru AFP, precizând totodată că așteaptă o evaluare a experților și inginerilor. “Aproape jumătate din Beirut este distrusă sau avariată”, a precizat el, cu 250.000 până la 300.000 de persoane rămase fără domiciliu.

Cele două uriașe explozii din portul Beirut care au devastat marți cartiere întregi ale capitalei libaneze au făcut cel puțin 100 de morți și peste 4.000 de răniți, a arătat miercuri Crucea Roșie libaneză.

“Până acum, peste 4.000 de persoane au fost rănite și peste 100 au fost ucise. Echipele noastre continuă căutările și operațiunile de salvare în zonele înconjurătoare”, a adăugat Crucea Roșie într-un comunicat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.