Evenimentul Zilei > International > Le Figaro: Iată cum funcționează corupția americană în vremea coronavirusului
Le Figaro: Iată cum funcționează corupția americană în vremea coronavirusului

Le Figaro: Iată cum funcționează corupția americană în vremea coronavirusului

Marii bogătași ai lumii nu-și pierd privilegiile nici în momente de restriște. Politicienii și bogații lor susținători de umbră știu să folosească informațiile confidențiale pe care le primesc în calitatea lor de demnitari pentru a scăpa cât mai ieftin din criza uriașă pe care pandemia de coronavirus a dezlănțiit-o deja! Toate amănuntele vin de la cotidianul francez Le Figaro!

Se pare şi că alți trei senatori, doi republicani, Kelly Loeffler și James Inhofe, și o democrată, Dianne Feinstein, au vândut acțiuni de sute de mii de dolari la doar câteva zile după ce au participat la o întâlnire confidențială a Senatului despre criza din sănătate.

Kelly Loeffler, senatoare de Georgia și soția secretarului Bursei de la New York, ar fi vândut, împreună cu soțul ei,  ar fi vândut acțiuni în valoare de între 1 și 3 milioane de dolari de acțiuni, în zilele ulterioare acestei întâlniri.  În același timp, cei doi ar fi cumpărat acțiuni la companii care comercializează software de teletransformare.

Suspecți de tranzacționare privilegiată, acești senatori par să fi acționat încălcând Legea pieţei de capital (Stock Act), o lege care le interzice aleșilor din Congres să efectueze tranzacții financiare bazate pe informații care nu sunt publice.

Chiar și Tucker Carlson, unul dintre prezentatorii vedetă ai postului conservator Fox News, consideră acest comportament incalificabil. „Nu există o crimă morală mai mare decât aceea de a-ţi trăda țara în perioade de criză, iar asta pare să fie ceea ce s-a întâmplat”, a spus el joi seara în cadrul emisiunii sale.

„Poate există o explicație acceptabilă pentru ceea ce a făcut”, a adăugat Carlson, vorbind despre Richard Burr. „Dacă există, ar trebui să ne spună imediat … În caz contrar, el trebuie să demisioneze de la Senat și să fie urmărit penal pentru tranzacționare privilegiată”.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: