Evenimentul Zilei > Justitie > Lazăr, replică ACIDĂ după ACUZAȚIILE grave la adresa lui
Lazăr, replică ACIDĂ după ACUZAȚIILE grave la adresa lui

Lazăr, replică ACIDĂ după ACUZAȚIILE grave la adresa lui

Procurorul general, Augustin Lazăr, a răspuns acuzațiilor aduse de fostul procuror Max Bălășescu, de intervenție, în anul 1998, a procurorului asupra unui dosar la solicitarea unui ofițer SRI.

„În cursul zilelor de 30 și 31 decembrie 2018, mai multe instituții media au preluat o serie de afirmații calomnioase aparținând unor persoane condamnate penal și potrivit cărora, în anul 1998, în calitate de procuror șef al Secției Anticorupție, Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul PÎCCJ, aș fi luat măsuri ilegale într-o cauză repartizată spre soluționare unui procuror din subordine. Față de cele expuse anterior, doresc să resping categoric aceste afirmații calomnioase, lansate în spațiul public cu scopul de a-mi afecta reputația profesională. Totodată, doresc să precizez că instituțiile media care au preluat aceste afirmații nu mi-au solicitat un punct de vedere, situație de natură a induce în eroare opinia publică”, arată Augustin Lazăr în mesaj.

FOstul procuror Max Bălășescu a declarat că în 1998, în timpul anchetării devalizării Băncii Bankcoop, a primit vizita unui ofițer SRI care i-a solicitat să analizeze oportunitatea arestării directorului băncii, acesta din urmă oferind sprijin SRI. Bălășescu a declarat că șeful său de la acel moment, Augustin Lazăr, a intervenit și i-a luat dosarul.