Cei doi plecaseră luni de acasă, din statul Indiana. De atunci rudele n-au mai auzit nimic de ei, aşa că i-au dat dispăruţi. Locul unde au fost găsiţi este la 300 de kilometri depărtare în statul Illinois, notează CNN.

Ei-ichi Negishi a fost transportat la un spital local pentru a primi îngrijiri medicale, dar nu sunt informații despre starea în care se află. Între timp, legiștii au efectuat autopsia în cazul soției sale, Sumire Negishi, dar nu au depistat nimic suspect cu privire la decesul ei, potrivit poliției locale.

Ei-Ichi, de origine japoneză, este profesor de chimie la Universitatea Purdue. În vârstă de 82 de ani, el a luat premiul Nobel în 2010 pentru descoperiri importante pentru industria farmaceutică și electronică.

Membrii familiei au transmis un comunicat de presă în care au menţionat că profesorul şi soţia sa se îndreptau spre Aeroportul internaţional Rockford şi s-au rătăcit.

"Suntem devastaţi din cauza pierderii iubitei noastre mame şi soţii Sumire Negishi, care se lupta de mult timp cu maladia Parkinson. Călătorea cu soţul ei, Eiichi Negishi, care, aparent, suferă de o stare de confuzie şi şoc", potrivit acestui comunicat. "Maşina era blocată într-un şanţ, nu mai funcţiona şi se pare că el căuta ajutor".

Te-ar putea interesa și: