Lacul cu cea mai pură apă. Are puteri vindecătoare și poate curăța păcatele

Lacul cu cea mai pură apă. Are puteri vindecătoare și poate curăța păcatele sursa foto: Zsolt Habarics / facebook

Lacul Sfânta Ana are cea mai pură apă și puteri vindecătoare. El se află la o distanţă de 55 km de Municipiul Miercurea Ciuc, 48 km de Municipiul Sfântu Gheorghe și respectiv 33 km de oraşul Târgu Secuiesc. Lacul s-a format pe fundul singurului crater rămas intact în Europa Centrală şi de Est. Are o suprafaţă de aproape 20 de hectare și o adâncime maximă de 7 metri.

Cum se ajunge la Lacul Sfânta Ana

În prezent, Lacul Sfânta Ana este una dintre principalele actracții turistice din România. Aici se poate ajunge prin legătura DN12 (Miercurea Ciuc-Sfântu Gheorghe) din punctul de intersecţie cu drumul judeţean 113 din localitatea Bixad. La acest lac vin turiști din toată lumea.

Lacul Sfanta Ana

Sursa: dreamstime.com

Există multe activități pe care turiștii le pot face: vara se poate face picnic și există zone special amenajate și pentru camping. Există și posibilitatea plimbărilor cu barca contracost: 50 de lei pentru adult şi 25 pentru elevi.

Lacul Sfânta are are puteri vindecătoare

Înotul în lac este interzis, dar legenda spune că cei care își spală măcar mâinile în apa sa vor fi protejați de „Zâna Lacului” pe tot parcursul anului. Se mai zice că apa lacului este atât de pură încât se aseamănă cu apa distilată, deși nu au fost efectuate teste științifice recente pentru a confirma asta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Localnicii sunt conviși că Lacul Sfânta Ana are puteri vindecătoare și că poate curăța păcatele celor care se scaldă în el în zilele de sărbătoare, potrivit observatornews.ro.

lacul sfanta ana

sursa foto: stayhere/ facebook

Obiective turistice din apropiere

Lângă lac se găsește Capela Sfânta Ana. Pentru credincioșii catolici din zonă aceasta este și în zilele noastre un important loc de pelerinaj. La sfârșitul lunii iulie aici se organizează în fiecare an Pelerinajul de ziua Anei.

În apropiere se află și Tinovul Mohoș, o mlaștină acidă în care materia organică se descompune foarte greu. Aici se găsesc aici arbori micuți și o serie de plante insectivore numite popular roua cerului datorită substanței lipicioase asemănătoare cu roua cu ajutorul căreia prinde insectele în capcană. Tinovul este situat într-un crater geamăn al Masivului Ciomad.

Se poate vizita și Cimitirul din Pasul Cașin. Monumentul comemorativ al eroilor maghiari pașoptiști din Pasul Cașin (870 m) este situat în șaua omonimă care separă spre est Depresiunea Cașin, iar spre vest Depresiunea Ciuc.