Evenimentul Zilei > Actualitate > Lacrimi fără măsură! Strigătul tatălui Raisei, fata lovită de mașina poliției pe trecerea de pietoni
Lacrimi fără măsură! Strigătul tatălui Raisei, fata lovită de mașina poliției pe trecerea de pietoni

Lacrimi fără măsură! Strigătul tatălui Raisei, fata lovită de mașina poliției pe trecerea de pietoni

Raisa, o fetiță în vârstă de 11 ani, a fost lovită de o autospecială a poliției în timp ce se îndrepta de la școală spre casă. Fata și colega ei au fost lovite de un polițist pe trecerea de pietoni.

Prietena Raisei a fost aruncată înapoi pe bordură, dar s-a ridicat singură și a fost transportată de urgență la spital, în schimb fata nu a fost la fel de norocoasă. A fost luată pe copta mașinii încă 50 de metri de la locul impactului, iar mai apoi s-a izbit violent de pământ și a murit.
Părinții micuței și-au condus fiica pe ultimul drum ieri. Au fost momente pline de tristețe, lacrimi amare, durere și suspine la căpătâiul acesteia.

Tatăl Raisei acuză

Cu lacrimi în ochi și cu vocea tremurată de durere, tatăl Raisei a declarat că vrea ca agentul de poliție care se face vinovat de moartea fiicei sale să plătească cu vârf și îndesat pentru că l-a despărțit de copilul său.

„A fost greu! A fost foarte greu! Dar, probabil că o să ne ajute să trecem mai departe.(…) Suntem în ianuarie și ar fi trebuit să fie zăpadă și ger, dar soarele acesta a ieșit numai pentru ea, ca să-i lumineze calea.

Probabil Dumnezeu o să facă în acest fel încât să plătească și el tot cu viața pentru fata mea, pentru că așa ar trebui”, a spus tatăl fetiței.
Agentul de poliție, în vârstă de 27 de ani, lucra la Secția 5 încă din 2017. El a fost angajat din sursă externă, după ce muncise înainte în Marea Britanie și făcuse doar două luni de pregătire înainte să îmbrace uniforma și să se pună în slujba cetățenilor.

Atât martorii, cât și camerele de luat vederi au atestat faptul că acesta mergea cu viteză mare și le-a lovit din plin pe fete. Mai mult, șefii spi au dezvăluit că el nu se afla într-o misiune urgentă, însă avea semnalele vizuale aprinse.
Polițistul a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni. Agentul avea doar două luni de pregătire, scrie wowbiz.ro.

Polițistul are doar control judiciar

S-au luat deja primele măsuri împotriva sa, el a fost plasat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, iar tatăl Raisei speră ca agentul de poliție să primească exact ceea ce merită, iar cazul să nu fie abandonat.

„Eu sper că autoritățile o să-și facă treaba și datoria, pentru că totuși e un copil de 11 ani care nu ar fi trebuit să plece așa repede pentru un nenorocit care aleargă ca disperatul. Eu sper că o să fie bine, dar toți trebuie să ne gândim că trăim în România.

Și trăind în România s-ar putea ca totul să fie mușamalizat, toți să se spele pe mâini. Dar, noi sperăm să fie bine. Să facă dreptate! Să plătească pentru că asta e”, a mai spus bărbatul.