Un accident aviatic a fost cauzat de lăcomia traficanților de droguri, după cum au anunțat autoritățile. Un aparat de zbor de mici dimensiuni s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat din Papua Noua Guinee. Este vorba despre un Cessna care transporta peste 500 de kilograme de cocaină, după cum au anunțat oamenii legii din Australia.

Pentru că această țară era piața de desfacere a „morții albe”. Avionul plecase de la Antipozi, cocaina fusese încărcată în Papua Noua Guinee, iar aparatul de zbor s-a prăbușit din cauza faptului că a fost supraîncărcat. „Lăcomia i-a costat pe traficanți”, au spus polițiștii australieni, conform jurnaliștilor de la BBC.

De asemenea, autoritățile australiene au mai anunțat că i-au avut sub supraveghere timp de doi ani pe traficanții de droguri. Atât timp cât s-a aflat în aer, avionul a zburat la o altitudine joasă, pentru a evita să fie detectat de radare. Aparatul de zbor a plecat spre Australia de pe un aerodrom aflat la nord de Port Moresby, capitala statului Papua Noua Guinee.

„Lăcomia a jucat un rol important în acest caz. Nu excludem ca încărcătura foarte mare să fi fost cauza pentru care avionul s-a prăbușit”, au spus polițiștii. Aparatul de zbor a fost găsit la mică distanță de aeroport, dar în interior nu se afla nicio persoană. Drogurile se aflau împachetate în 28 de saci. De asemenea, au mai fost găsiți și bani, în moneda australiană, dar suma nu a fost făcută publică. Și stupefiantele, și banii au fost confiscați de polițiștii din Papua și Australia.

Pilotul avionului s-a predat la poliția din Papua și a fost arestat sub acuzația de imigrare ilegală. Cinci membri ai cartelului au fost arestați pe teritoriul Australiei, chiar înainte ca avionul să plece spre Papua, pentru a lua încărcătura. Ei au legături cu mafia italiană și riscă închisoarea pe viață.