La ce oră se mănâncă aceste alimentele? Specialiștii au explicat totul! Contează foarte mult

Sursa foto: arhivă EVZ

Specialiștii au descoperit că mâncatul cartofilor dimineața, al cerealelor integrale după-amiaza și al legumelor verzi seara te scapă de diabet, dar și de alte probleme de sănătate.

Cercetătorii au descoperit că cei care consumau anumite alimente în anumite momente ale zilei nu se confruntau cu boli de inimă și trăiau mai mult. Medicii au mai mărturisit că nu este indicat să consumi carne procesată. Analiza a folosit date de la 4.642 de persoane cu diabet care au participat la US National Health and Nutrition Examination Survey din 2003 până în 2014.

Autorul studiului, Dr. Qingrao Song, de la Universitatea de Medicină Harbin din China, a declarat: "Am observat că consumul de cartofi dimineața, de cereale integrale după-amiaza, de verdețuri și lapte seara și de mai puțină carne procesată seara a fost asociat cu o mai bună supraviețuire pe termen lung la persoanele cu diabet.

"În viitor, orientările nutriționale și strategiile de intervenție pentru diabet ar trebui să integreze momentele optime de consum al alimentelor."

Secretele unei vieți sănătoase

Persoanele care au consumat mulți cartofi și legume cu amidon dimineața aveau cu 54% mai puține șanse de a muri din cauza bolilor cardiovasculare (MCV), decât participanții care nu mâncau deloc. Oamenii care mâncau cele mai multe cereale integrale după-amiaza aveau șanse mai mari cu 33%, iar cei care mâncau cele mai multe legume închise la culoare și lapte seara cu 45%.

foto: flickr.com

Specialiștii au mai aflat că persoanele care consumau carne seara aveau șanse cu 74% de a se confrunta cu boli de inimă. Cu toate acestea, Dr. Duane Mellor, dietetician autorizat și cadru didactic superior la Universitatea Aston, a declarat că acest programul publicat în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism al Societății Endocrine nu se potrivește la toată lumea.

Acesta mai precizat că rezultatele nu sunt inspirate doar după dieta studiului. Riscurile diferă de la o persoană la alta.

Dr. Duane Mellor a adăugat: "Momentul în care mâncați cartofi înainte sau după prânz este probabil mai puțin important decât modul în care îi gătiți și cu ce îi mâncați. Este mai bine să îi consumați fierți sau cu alte legume, în special cu legume verzi.", potrivit express.co.uk