Evenimentul Zilei > International > La Amsterdam, homosexualii s-au încăierat cu pedofilii
La Amsterdam, homosexualii s-au încăierat cu pedofilii

La Amsterdam, homosexualii s-au încăierat cu pedofilii

În Amsterdam, un bărbat care a declarat că face parte din „Frontul pentru Eliberarea Copiilor” a distribuit pliante la marșul Gay Pride din Amsterdam, solicitând includerea pedofililor în comunitatea LGBT. Poliția a confiscat pliantele, dar nu l-a arestat pe individ.

La deschiderea paradei Gay Pride din capitala Olandei, sâmbătă, la care au participat 15.000 de oameni, un bărbat a atras atenția în timp ce distribuia în mulțime pliante prin care se cerea, nici mai mult nici mai puțin, decât integrarea pedofililor în comunitatea LGBT, stârnind furia trecătorilor.

Faptele, notează Le Figaro, care citează presa olandeză, s-au derulat în Vondelpark, una din cele mai vizitate grădini publice din Amsterdam. Unele persoane au reacționat violent și au apelat la poliție pentru ca bărbatul să fie îndepărtat. Potrivit poliției, pliantele au fost confiscate pentru că trecătorii au reacționat violent

. „Acest bărbat a luat avionul să ajungă în Vondelpark, iar organizatorii Pride Walk nu l-au dorit. Serviciile de securitate i-au cerut să plece, dar bărbatul a refuzat”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Amsterdam, Jelmer Geerds. „Ordinea publică a fost perturbată, pliantele pe care le distribuia bărbatul au fost confiscate, acesta părăsind zona apoi de bună voie”, a adăugat Geerds. În schimb, propovăduitorul „drepturilor” pedofililor nu a fost arestat.

Mai mult, tot potrivit poliției, „își va putea recupera pliantele mai târziu, potrivit regulamentelor în cazul obiectelor confiscate temporar în interesul ordinii publice”, a continuat Jelmer Geerds.

Pedofilia se invită în buchetul „diversității”

Potrivit materialelor distribuite, bărbatul face parte din organizația „Frontul pentru Eliberarea Copiilor”. Mai precis pentru eliberarea lor în brațele pedofililor. Pentru că „frontul” militează tocmai pentru „drepturile pedofililor”. Nu se știe deocamdată câte persoane se află în spatele acestei „organizații” însă, potrivit cotidianului Het Parool, sâmbătă, contul @pedopride2019, la această oră interzis, a lansat pe Twitter hashtagul #PedoPride, transmis de mai multe ori pe rețeaua de socializare.

Nepiofili, pedofili și efebofili

Într-un mesaj pe Twitter, azi șters, dar citat de cotidianul olandez De Telegraaf, @pedopride2019 a scris „nepiofilii, pedofilii și efebofilii ar trebui să facă parte din parada Pride și să fie bineveniți în comunitatea LGBT. Motivul: pedofilia trebuie considerată o „orientare sexuală” și deci trebuie să aparțină de LGBT. Nepiofilii sunt persoanele care sunt „atrase sexual” de copii, cu vârste extrem de fragede, chiar bebeluși, pedofilii de copii iar efebofilii sunt indivizi atrași sexual de adolescenți cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani. Pe Twitter, pedofilii au mai scris anterior: „anul acesta vom fi prezenți la @amsterdampride”.

Prădătorii copiilor se simt discriminați

Potrivit Het Parool, un purtător de cuvânt al Frontului pentru Eliberarea Copiilor a afirmat că a contactat Pride Amsterdam, organizatorii Gay Pride, în intenția de a „participa modest” la paradă. Dar, „imediat am fost desemnați drept infractori”, a declarat purtătorul de vorbe pedofile. „Și aceasta numai din cauza orientării noastre sexuale”, a adăugat omul Frontului. Un reprezentant al Pride Amsterdam a confirmat că au fost abordați de pedofili însă a precizat că „Frontul nu face parte din Pride Amsterdam. Nu dorim ca numele nostru să fie asociat”, a declarat reprezentantul Pride Amsterdam. De partea sa, purtătorul de cuvânt al primarului Femke Halsema a precizat: „Îl supraveghem de aproape pe acest individ (care a distribuit acele pliante) și vom lua măsuri imediate dacă ordinea publică este perturbată sau vor exista infracțiuni”.

Legalizarea relațiilor sexuale adult-copil

Încă din 2010, asociația olandeză de pedofili „Martjin”, fondată în 1982, avea ca obiectiv declarat „legalizarea relațiilor sexuale dintre adulți și copii”. Asociația Martjin a fost cea mai veche asociație de pedofili din Europa și cea mai veche din lume după asociația americană NAMBLA (North American Man/Boy Love Association), formată din pedofili homosexuali, cu sedii în New York și San Francisco. NAMBLA se opune ideii unei vârste minime pentru raporturi sexuale legale, apărând ceea ce califică drept „dreptul minorilor să-și exploreze sexualitatea pe o bază mai liberală decât o permite societatea actuală”. Asociația Martjin apăra ideea posibilității unei „plăceri reciproce în relațiile sexuale dintre adulți și copii”, pe baza a patru „factori”: ”consimțământul copilului și al adultului, deschiderea către părinții copilului, libertatea pentru copil de a intrerupe relația în orice moment, relație în armonie cu dezvoltarea copilului”.

Aceste relații sexuale trebuie să aibă loc întro „societate liberă și umană”. Având sute de membri, Martjin a fost interzisă de justiție în 2012, un an mai târziu Curtea de Apel anulând decizia, estimând că elemente care pot dovedi riscul unor tulburări publice sunt „insuficiente”, societatea olandeză fiind împărțită între libertatea de exprimare și drepturile copiilor. În final, asociația a fost din nou interzisă. Fostul președinte al Martjin, Ad van den Berg, a fost condamnat în 2011 la Haarlem, la trei ani cu închisoarea pentru posesie de material de pornografie infantilă.

 

Petiție semnată de 14.000 de persoane

O petiție intitulată „să interzicem pedofilii la Gay Pride din Amsterdam” și adresată primarului Femke Halsema a fost pusă online pe site-ul CitizenGo. „Suntem șocați că un grup format din pedofili a anunțat pe Twitter participarea la Săptămâna Mândriei 2019 (sic) din Amsterdam”, se putea citi într-un mesaj. Alți cetățeni au scris: „Acest grup vrea să legalizeze comportamente criminale vizavi de copii și doresc să profite de eveniment pentru a li se accepta aceste comportamente criminale în numele diversității și a diferitelor orientări sexuale. Pedofilia este și rămâne ilegală. Cerem primarului să facă tot ce-i stă în putere și să acționeze contra acestei adunări ilegale de pedofili”. Marți, petiția fusese semnată de 14.000 de persoane.