Evenimentul Zilei > Politica > LAURA CODRUȚA KOVESI, testată într-un sondaj pentru alegerile prezidențiale. Se caută înlocuitor pentru Klaus Iohannis? ÎNCĂ DOUĂ NUME CELEBRE
LAURA CODRUȚA KOVESI, testată într-un sondaj pentru alegerile prezidențiale. Se caută înlocuitor pentru Klaus Iohannis? ÎNCĂ DOUĂ NUME CELEBRE

LAURA CODRUȚA KOVESI, testată într-un sondaj pentru alegerile prezidențiale. Se caută înlocuitor pentru Klaus Iohannis? ÎNCĂ DOUĂ NUME CELEBRE

Laura Codruța Kovesi este unul din numele testate într-un sondaj care evaluează șansele unor candidați din zona de dreapta. Asemenea cercetări sociologice se fac în perioada premergătoare campaniilor electorale pentru a vedea care sunt șansele unui personaj sau altul într-o confruntare politică. Toate detaliile se învârt în jurul unui an interesant: 2019!

Kovesi tesată într-un sondaj pentru prezidențiale. Un scenariu despre care am mai scris în 2015 și pe care îl consideram la acel moment fantastic, a căpătat contur prin obținerea unor informații care sunt legate de evaluări sociologice care se fac periodic pentru testarea potențialului electoral a dicerselor personaje. Drept este că în 2015 când am scris acele rânduri nu aveam dimensiunea reuniunilor de la vila SRI – T14, nu exista scandalul plagiatului sau cucuveaua mov a lui Sebastian Ghiță.

Potrivit unor informații confirmate de surse din apropierea președintelui României Klaus Iohannis, unul din aceste nume testate într-un ultim sondaj, realizat de o grupare apropiată acestuia, a fost cel al șefei DNA LAURA CODRUȚA KOVESI. Aceasta a fost introdusă într-un grup de cinci persoane care ar putea candida din zona de dreapta. Alături de LAURA CODRUȚA KOVESI se mai aflau DACIAN CIOLOȘ și MIHAI RĂZVAN UNGUREANU. Plus alte două nume, pe care nu am reușit să le confirm din surse independente.

Una din întrebările mele a fost aceea de ce lipsește KLAUS IOHANNIS din acest sondaj și unul din oamenii care cunosc resorturile mișcărilor interne din poziția de apropiați ai Președintelui mi-a explicat că acesta nu a fost introdus ca urmare a posibilității ca să devină Președintele Comisiei Europene în 2019. Am luat această explicație cu titlu de inventar și am analizat informațiile pe care le dețineam:

– sondajul testează două grupuri distincte de candidați: unul din zona de dreapta, unul din zona de stânga. Câte cinci din fiecare. După evaluarea mea, fără să știu rezultatele, Laura Codruța Kovesi a intrat în primi doi candidați.

– cea mai interesantă prezență este cea a Laurei Codruța Kovesi, al cărei de procuror șef al DNA mandat se încheie în 2019. Ca și cel al președintelui României Klaus Iohannis, care însă ia în calcul posibilitatea de a prelua președinția Comisiei Europene, mandatul actualului, Donald Tusk, încheindu-se în noiembrie 2019.

– campania de imagine externă pe care o duce în ultima vreme Laura Codruța Kovesi, activitatea DNA fiind una din mărfurile de "export" pe care partenerii strategici ai României se străduie să o livreze în zonele învecinate României: Serbia, Bulgaria, Ungaria, Polonia. Din acest motiv, scandalurile legate de Laura Codruța Kovesi, de la plagiatul dovedit la reuniunile cu politicieni "penali" și ofițeri de informații de la K2, K4 și T14 cunoscute publicului, petrecerile din via lui Ghiță sau cele devenite celebre (Pomana Porcului – 2013/2014 cu Liviu Dragnea fiind doar ultima din ele).

AICI puteți găsi articolul legat de POMANA PORCULUI CU DRAGNEA și KOVESI

Referitor la persoanele din zona de stânga testate în acest sondaj, nu am considerat necesar să le dau numele, pentru că ele sunt de mică anvergură, cu excepția lui VICTOR PONTA.

Părerea mea? 

Deși este un personaj nociv, deși s-a dovedit că a făcut numeroase dosare plecând de la comenzi politice, există o parte a opiniei publice pentru care Laura Codruța Kovesi reprezintă cel mai puternic candidat pe care l-ar putea avea Dreapta în alegerile din 2019. 

Așa că nu trebuie să ne așteptăm ca dezvăluirile scandaloase care au marcat activitatea DNA din ultima vreme să o afecteze prea tare, mai ales din perspectiva interesului forțelor externe. Cu atât mai mult cu cât brandul de țară al României a devenit CORUPȚIA.

Poate că sună a Games of Thrones, cum îi place lui Ion Cristoiu să spună, dar în România s-a dovedit că nici un joc combinativ nu este imposibil!

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: