"Nu ştim pe ce criterii s-a ales această limită de vârstă de 30 de ani. Probabil că există o explicaţie pe care noi nu o ştim şi îmi e foarte greu să comentez fără a vedea argumentele care sunt în favoarea acestei modificări. Dar fac trimitere la Constituţie care prevede că la 23 de ani poţi să fii membru în Camera Deputaţilor în Parlamentul României şi să contribui la modul în care se legiferează. Deci la 23 de ani eşti pregătit să faci legi. Nu ştiu dacă trebuie să aştepţi să împlineşti 30 de ani ca să poţi să aplici o lege", a afirmat Kovesi.

În legătură cu temerile procurorilor anticorupţie privind proiectul de modificare a legilor Justiţiei, şefa DNA susţine că există îngrijorări atunci când statutul de independenţă a magistratului este pus în pericol.

"În momentul în care statutul de independenţă a magistratului este pus în discuţie, este pus în pericol prin crearea unui proiect, cu siguranţă, toţi cei din sistemul judiciar sunt îngrijoraţi. Faptul că Inspecţia Judiciară este trecută în subordinea unui ministru, care poate să fie tehnocrat sau care poate să fie om politic, avem foarte multe situaţii şi exemple în care ministrul Justiţiei a fost un om politic, în acele cazuri IJ potenţial ar fi subordonată unui om politic, ceea ce ar putea să interfereze, să imixtioneze în activitatea pe care noi o desfăşurăm", a explicat ea.


Lovitura anului în Justiţie O POATE DISTRUGE PE KOVESI! Inspecţia Judiciară a făcut un PAS ISTORIC. Detalii explozive, documente şi BREAKING NEWS


Ce spune Kovesi despre posibilul conflict procurori-judecători

În ceea ce priveşte o posibilă ''luptă'' între judecători şi procurori, Kovesi a spus că se încearcă acreditarea acestei idei.

"Nu resimt niciun fel de conflict sau luptă între procurori şi judecători. (…) Oricine poate să formuleze un punct de vedere pe un proiect pus în dezbatere publică. Sigur că pot fi opinii diferite, argumente diferite, dar acest lucru nu înseamnă că este un conflict. Chiar şi în interiorul DNA sau chiar şi în interiorul structurilor de procuratură au fost unele argumente pro sau unele argumente contra anumitor modificări sau contra anumitor propuneri. Faptul că pe o potenţială modificare există argumente într-un fel sau argumente în sens contrar nu înseamnă că există un conflict. Deci eu nu percep că este un conflict între procurori şi judecători în acest moment, dar sigur că se încearcă acreditarea acestei idei, se încearcă crearea în spaţiul public a unui conflict artificial, dar care, în realitate, din punctul nostru de vedere, nu există", a mai spus şefa DNA.


ÎNCERCARE DISPERATĂ de salvare a imaginii DNA! Procurorii lui KOVESI au vărsat lacrimi amare după controlul Inspecției Judiciare