Lovitura anului în Justiţie O POATE DISTRUGE PE KOVESI! Inspecţia Judiciară a făcut un PAS ISTORIC. Detalii explozive, documente şi BREAKING NEWS
- Daniel Teodoreanu
- 6 septembrie 2017, 14:12
O ştire de ultimă oră a produs unda de şoc în Justiţie. Inspecţia Judiciară i-a trimis în judecată disciplinară pe procurorii Marius Bulancea, Paul Dumitriu şi Jean Uncheşelu pe baza deciziei CCR care a reţinut că aceştia au anchetat abuziv Guvernul României pentru OUG 13/2017.
INSPECTORII au REFUZAT să o audieze pe KOVESI. Şefa DNA este NEMULŢUMITĂ
Jurnaliştii site-ului luju.ro anunţă că grupul de procurori care reprezintă “uneltele coordonate de şefa DNA” riscă excluderea din Magistratură.
“Se apropie şi sfârşitul lui Kovesi. Şefa DNA a afirmat pe înregistrările de la şedinţa de lucru a DNA că ea a supervizat pas cu pas dosarul OUG 13 (Document)
Cutremur de 9 grade pe scara Richter la DNA! Surse judiciare avizate ne-au informat că Inspecţia Judiciară a promovat acţiune disciplinară - ca urmare a unei sesizări a siteului Lumeajustitiei.ro formulată împotriva Procurorului General Augustin Lazăr - împotriva vestiţilor procurori Marius Bulancea (foto stânga), Paul Dumitriu (foto dreapta) şi Jean Uncheşelu (foto centru) din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.
Cei trei subalterni de suflet ai lui Kovesi au fost trimişi în judecată disciplinară în faţa CSM, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t din Legea nr. 303/2004 şi riscă să fie excluşi din magistratură pentru că au deschis, cu rea-credinţă, dosarul penal pe Ordonanţă nr. 13/2017, pentru a ancheta oportunitatea şi legalitatea unui act normativ cu caracter de lege emis de o altă putere a Statului, respectiv Guvernul. La baza acţiunii disciplinare stă decizia Curţii Constituţionale care a statuat că DNA şi niciun alt parchet nu poate ancheta modul în care se emite o ordonanţă de urgenţă, acest lucru constituind un abuz şi o imixtiune în treburile altei puteri în stat.
Laurei Kovesi i se apropie sfârşitul
Pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă ar putea răspunde într-un viitor apropiat însăşi Laura Codruţa Kovesi! Conform propriilor sale declaraţii cuprinse în înregistrările din şedinţele DNA, despre care s-a stabilit că ar data din martie 2017, Laura Codruţa Kovesi recunoaştea că dosarul privind anchetarea modului în care a fost emisă OUG 13/2017 a fost asumat de aceasta şi că procurorii Dumitriu şi Uncheşelu nu au făcut un milimetru fără acceptul ei în acest dosar. Iar potrivit aceleaşi înregistrări, Laura Codruţa Kovesi credea că a făcut ce era legal şi corect!
Iată ce spunea Laura Kovesi despre dosarul referitor la OUG 13/2017, potrivit înregistrărilor difuzate de România TV:
„Şi am auzit şi comentarii cu dosaru' pe OUG 13. Domne, eu mi-am asumat acest dosar. Eu mi-am asumat acest dosar, împreună cu domnul Dumitriu şi cu domnul Uncheşelu. N-au făcut un milimetru la stânga şi la dreapta fără ca eu să nu spun 'da, domne, sunt de acord şi susţin treaba asta', şi cred în continuare că am făcut ce era legal şi corect. Chiar să zică Curtea Constituţională că am derapat instituţional pentru ea. O să iau cele 4 dosare existente în DNA cu acelaşi obiect, făcute exact în acelaşi lucru şi le duc în braţe Iu' Morar şi i le pun în braţe şi-i zic domnu' Morar, spală-te cu ele pe cap".
Iată ce a precizat Inspecţia Judiciară în Rezoluţia remisă Lumeajustitiei.ro:
Amintim că în luna iunie 2017, când Inspecţia Judiciară a început verificările în urmă sesizării redacţiei Lumeajustitiei.ro, această instituţie ne-a răspuns: "În ceea ce priveşte aspectele sesizate de petenta vizând faptul că decizia Curţii Constituţionale din 27.02.2017, care a statuat că procurorii nu au compentenţa de a cerceta acte normative cu caracter de lege, nici pe oportunitate, nici pe legalitate, a demonstrat că DNA nu avea competenţă să instrumenteze un asemenea dosar', se reţine că, urmare a verificărilor prealabile efectuate în prezenta lucrare, prin rezoluţia din data de 31.05.2017, întocmită de inspectorii judiciari, a fost dispusă, în temeiul art. 45 alin. 6 lit. b din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, începerea cercetării disciplinare, apreciindu-se că există indicii privind săvârşirea de către procurorii Marius Bulancea, Paul Dumitriu şi Jean Uncheşelu, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilitate infracţiunilor de corupţie, a abaterii disciplinare prev. de art. 99 lit. t din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată”, se precizează pe luju.ro