Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis: Viața noastră va rămâne sub semnul epidemiei
Klaus Iohannis: Viața noastră va rămâne sub semnul epidemiei

Klaus Iohannis: Viața noastră va rămâne sub semnul epidemiei

Președintele României, Klaus Iohannis, a venit cu noi informații despre evoluția pandemiei în România.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că după o lună și jumătate pot fi trase mai multe concluzii.

În această epidemie, autoritățile, medicii și românii au obținut rezultate notabile. Românii au dovedit că au simț civic, echilibru și maturitate.

După 15 mai anumite restricții vor fi reduse. Nu am atins maximum în România și o relaxare poate distruge toate rezultatele obținute.

„Nu vom putea să ne întâlnim în grupuri mai mari de 3, nu vom putea să plecăm din localitate fără un motiv foarte serios. Nu vom putea merge la restaurante și mall-uri. Marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an, nu putem risca să avem un număr mare de persoane în același loc. Competițiile sportive: dacă se vor relua, există o probabilitate mare să se reia fără spectatori. Măsurile pe care le vom lua vor fi graduale: în 15 mai va fi ceva, dacă lucrurile vor merge încă ceva din 15 iunie și tot așa”, a subliniat șeful statului.

Președintele a declarat că guvernanții au venit cu sfaturi și cu soluții bune, dar a venit vremea ca și simplii cetățeni să dea soluții.

Președintele a declarat că rezervele României au fost goale când a început epidemia, n-au existat rezerve de măști, biocide etc. și au fost procurate într-un timp record. S-au folosit nu doar banii din buget ci și banii europeni.

România are la dispoziție un 1,5 miliarde euro de la UE, pentru achiziții de echipamente medicale destinate medicilor.

Iohannis a lăudat Guvernul pentru măsurile luate: digitalizarea administrației; El a declarat că nu toți politicienii au dorit să se ocupe de îngrădirea epidemiei și de români. A acuzat Parlamentul și partidele de Opoziție care, în opinia sa au încercat să folosească pandemia în folos politic.

„Nu toți politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă de îngradirea epidemiei. Avem un contra-exemplu mare, cât Casa Poporului: Parlamentul. Și modul înc are unele partide și unii lideri înțeleg să folosesc acestă nenorocire pentru cîștig electoral”.

„Am văzut un spectacol sinistru, instrumentat de aceeași politicieni care au avut și înainte de criză un comportament demagogic. Banii românilor au fost risipiți de guvernele pesediste. Este trist că facem față unei epidemii groaznice, cu visteria goală”.

Președintele a declarat că actele normative adoptate în Parlament apasă asupra bugetului. E trist ca după ani și ani de guverne PSD să ne găsim în situația de a face față unei epdemiii groaznice fără bani și aceiași PSD-iști să strige în Parlament că guvernul și președintele nu fac ce trebuie. Vin zilnic cu inițiative care mai de care mai populiste, că nu dau de la ei, măsuri imposibil de pus în practică. Aceștia sunt politicienii care se cațără pe spaimele oamenilor și votează legi inaplicabile doar pentru a cîștiga capital electoral.

„Putem gestiona economia, dar nu se poate așa cu gesturi populiste, dăm la toată lumea. Dar de unde să dăm? Iar acești politicieni compromit prin acest comportament viitorul întregii națiuni, viitorul generațiilor care vor veni după noi”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: