Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Klaus Iohannis, pe urmele lui Cassius Clay
Klaus Iohannis, pe urmele lui Cassius Clay

Klaus Iohannis, pe urmele lui Cassius Clay

Guralivul Cassius Clay se lăuda că este cel mai rapid boxer din lume, susținând că, după ce apăsa întrerupătorul la intrarea în dormitor, până se aprindea lumina era în pat.

E drept, pe președintele Iohannis nu l-am auzit vreodată împăunându-se cu viteza sa, însă marți și-a bătut propriul record la reacție rapidă, convocând pentru miercuri un sfat al țării pe tema ravagiilor făcute de pandemie, chiar înainte ca numita COVID-19 să stingă lumina în România.

Când un român nu se înțelege cu altul, îl întreabă, scărpinându-se în creștet: Bă, tu ești turc?

Niciunul dintre Iohannis, Cîțu, Arafat, Bode, Ciolacu, Mihăilă nu pare turc. Atunci de ce n-o fi priceput vreunul ce vor să zică românii, de secole, prin constatarea „omul gospodar își face vara sanie și iarna căruță”?

Primul răspuns care-mi vine în minte este că nu avem picior de gospodar în capul trebilor țării. Doar gargaragii.

În fine, ieri, șeful statului a dat grabnic de știre că a stabilit măsurile ce vor stăvili năvala coronavirusurilor, dar se vor aplica abia de luni.

Vorba unui amic optimist din fire:

Mai bine că nu-i dă zor, mai e timp ca efectul de turmă să-și facă treaba și domnul președinte să-i culeagă roadele!

Dar să nu trecem ușor peste ce ne așteptă de săptămâna viitoare, potrivit lui Klaus Iohannis: interzicerea ieșirii din case pe timpul nopții a românilor nevaccinați, elevii în vacanță două săptămâni, masca obligatorie peste tot.

Foarte tare să dai vacanță copiilor după ce acum trei săptămâni i-ai chemat la școală fără să-ți bage nimeni sula în coaste.

La fel de tare și discriminarea vaccinați-nevaccinați, deși ambele categorii pot răspândi virusul, cu diferența că primii nici nu pot ști că-l au.

Cât despre măști, ar cam fi obligatoriu ca unii dintre cei cocoțați pe piscurile puterii să și le dea jos. Cu viteza lui Clay.

 

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: