Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis, anunțul serii! Decizia momentului după recordul negativ de cazuri COVID
Klaus Iohannis, anunțul serii! Decizia momentului după recordul negativ de cazuri COVID

Klaus Iohannis, anunțul serii! Decizia momentului după recordul negativ de cazuri COVID

Președintele Klaus Iohannis susține miercuri, de la ora 18:00, o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

Redăm principalele declarații ale lui Iohannis

„Am înregistrat azi, din păcate, o nou cifră record de infectări și un număr semnificativ de decese la nivel național. Pandemie este departe de a se fi încheiat. Eliminarea treptată a unor restricții și relobarea mai multor activități crează un context sensibil. Toate acestea generează îngrijorare și necesită o atenție sporită. Nu ne putem permite ca sistemul sanitar să gestioneze o dublă epidemie de gripă și COVID 19. Trebuie să menținem o atitudine prudentă și responsabilă. Măsurile care ne feresc de COVID-19 ne pot feri și de gripă sau alte viroze”, a declarat șeful statului.

„La începutul acestei săptămâni s-au deschis școlile, multe cu prezența fizică a copiilor. Nu peste tot școlile au beneficiat de resursele necesare. Fac un apel la directori să se adreseze fără rezerve atât autorităților locale, cât și inspectoratelor, cerându-le toate resursele de care au nevoie și clarificările necesare.

În sprijinul școlilor am promulgat azi legea prin care se deblochează angajările pentru posturile nedidactice, medici”, a mai spus Iohannis.

Iohannis, pentru alegători și candidați

„Pe 27 septembrie mergem la urne. Votul nostru decide cum se vor schimba localitățile în care trăim. Mergeți la vot și puneți ștampila pe candidații care pot aduce o schimbare în bine. Nu îi lăsați pe alții să decidă în locul vostru.

Le transmit un mesaj tuturor candidaților: chiar dacă această campanie e diferită, folosiți toate mijloacele de comunicare pentru a vă transmite mesajul”, a mai spus Iohannis.

Declarațiile lui Iohannis vin în contextul în care miercuri a fost anunțat cel mai grav bilanț al cazurilor de COVID-19 de la debutul pandemiei, peste 1.700 de infectări confirmate în 24 de ore.

1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional, informează, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică.

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS.

Până miercuri, pe teritoriul României au fost confirmate 107.011 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Potrivit sursei citate, până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 2.136.544 de teste. Dintre acestea, 25.991 au fost efectuate în ultimele 24 de ore – 16.542 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 9.449 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate şi rezultatele a 529 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore şi transmise până miercuri.

Un număr de 6.854 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, a informat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică.

La ATI sunt internaţi 471 de pacienţi, precizează sursa citată.

Pe teritoriul României, 11.164 de persoane confirmate cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.782 se află în izolare instituţionalizată.

De asemenea, 37.206 persoane se află în carantină la domiciliu, iar 8 în carantină instituţionalizată.

Potrivit GCS, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 49 de decese – 33 bărbaţi şi 16 femei – ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

Municipiul Bucureşti (211), Cluj (99), Suceava (91), Prahova (84), Vâlcea (83) şi Iaşi (71) sunt zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus faţă de ultima raportare, informează, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Cele mai puţine cazuri s-au înregistrat în judeţele Ialomiţa (3), Călăraşi (7), Gorj (8) şi Giurgiu (9).

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: