Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis, acuzat pentru că ar negocia vorbe în vânt cu Uniunea Europeană
Klaus Iohannis, acuzat pentru că ar negocia vorbe în vânt cu Uniunea Europeană

Klaus Iohannis, acuzat pentru că ar negocia vorbe în vânt cu Uniunea Europeană

Președintele este arătat cu degetul de principalul partid de opoziție.

Mulți bani primiți de la Uniunea Europeană. Această idee sintetizează declarațiile făcute vineri de președintele Klaus Iohannis. Negocierile se poartă și astăzi, și mâine, după cum a afirmat șeful de la Cotroceni. „În total, se negociază sume foarte mari astăzi, poate şi mâine, aici, la Consiliul European. Eu sunt foarte hotărât să mă bat pentru interesul României în aşa fel încât să obţinem un rezultat consistent”, a anunțat Iohannis.

În replică, PSD, principalul partid de opoziție, ca explicat într-un mesaj postat pe Facebook că economia românească este într-o stare dezastruoasă, din cauza PNL-ului.

„Când pui economia pe ultimul loc nu obţii decât şomaj! Cu iluziile vândute de Guvernul PNL, românii nu-şi pot plăti facturile! Iohannis abia începe să negocieze la Bruxelles banii europeni pentru relansarea economică, bani pe care liberalii deja i-au împărţit din vorbe românilor. Aşa sprijină guvernarea PNL economia, cu miliarde fictive, alocate din pix.”

Cei de la PSD au venit și cu exemple. „1.200 de şomeri sunt anunţaţi dintr-un foc într-un combinat din Târgovişte, provocând o bombă socială în zonă. Iar peste 400.000 de angajaţi din HORECA sunt ţinuţi pe bară de un Guvern care vede restaurantele drept posibile focare, dar a deschis de o lună sălile de păcănele. PNL a administrat prost pandemia şi a omorât economia!”, au mai transmis membrii Partidului Social Democrat.

În ceea ce privește modul în care vor decurge tratativele cu partea europeană, Klaus Iohannis a menționat: Mă aştept la negocieri destul de complicate. Este chiar posibil să trebuiască după un timp să revenim să finalizăm aceste negocieri. Important este de ştiut: sunt bani mulţi pe care îi discutăm şi pentru România este o şansă mare să obţinem o finanţare consistentă pentru următorii ani cu care vom reuşi cu siguranţă să rezolvăm foarte multe din problemele de la noi de acasă”, a spus președintele României.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: