Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Klaus Iohannis a zdrobit-o pe Viorica Dăncilă!
Klaus Iohannis a zdrobit-o pe Viorica Dăncilă!

Klaus Iohannis a zdrobit-o pe Viorica Dăncilă!

Klaus Iohannis este noul președinte al României.

Rezultatele exit poll-urilor de la Antena 3 și Realitatea, Curs-Avangarde, respectiv IRES, îl indică pe actualul președinte ca fiind câștigătorul cursei prezidențiale cu un scor de aproximativ 65%.

Dacă luăm în calcul și voturile din Diaspora, acestea vor depăși procentul de 70% în favoarea actualului președinte, având o prezență record în Diaspora.

Pentru că acest tur II al alegerilor pre zidențiale poate fi considerat unul al recordurilor, respectiv o prezență uriașă în străinătate, peste un milion de voturi – un procent mai mare pentru actualul și viitorul președinte, o victorie mai categorică decât cea pe care Ion Iliescu a avut-o în confruntarea cu Corneliu Vadim Tudor.

Se poate spune că această cursă prezidențială a fost una fără istoric, dar așa cum se poate vedea din dinamica
cifrelor s-au înregistrat câteva recorduri. În ce măsură acestea vor fi confirmate în perioada următoare, rămâne de văzut.

Dar, în mod cert, Klaus Iohannis a zdrobit-o pe Viorica Dăncilă! Conform Curs-Avangarde, Klaus Iohannis a obținut 64,8%, iar Viorica Dăncilă, 35,2%. IRES îl dă câștigător pe Iohannis cu 66,5%, iar Sociopol, cu 67%.