Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis a semnat decretul! Legi cruciale pentru toată România. Intră în vigoare de azi, 14 martie
Klaus Iohannis a semnat decretul! Legi cruciale pentru toată România. Intră în vigoare de azi, 14 martie

Klaus Iohannis a semnat decretul! Legi cruciale pentru toată România. Intră în vigoare de azi, 14 martie

Președintele Klaus Iohannis a promulgat mai multe decrete, astăzi, 14 martie, printre care promulgarea Legii pentru respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 106/2021 privind unele măsuri pentru organizarea si funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 14 martie 2022, printre altele, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 80/2021 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul managementului situațiilor de urgență și al apărării împotriva incendiilor

Decretele semnate de președintele Klaus Iohannis

1-Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 62/2021 pentru completarea anexei nr. 1 la Ordonanța Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plății cotizațiilor la organizațiile interguvernamentale la care România este parte, precum și pentru aprobarea plății primei tranșe din cotizația României la bugetul instrumentului financiar al UE „Instrumentul European pentru Pace (EPF)”, aferente anului 2021.

2-Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2020 pentru aprobarea Programului de finanțare „Fondul de acțiune în domeniul managementului energiei durabile”

3-Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 78/2021 privind autorizarea Ministerului Tineretului și Sportului de a transfera documentația tehnică achiziționată prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 către direcțiile județene pentru sport și tineret.

4-Decret privind promulgarea Legii pentru respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 70/2019 privind unele măsuri aplicabile în cazul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană fără un acord.

5-Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 80/2021 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul managementului situațiilor de urgență și al apărării împotriva incendiilor.

6-Decret privind promulgarea Legii pentru respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 106/2021 privind unele măsuri pentru organizarea si funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune.

Klaus Iohannis a promulgat decretul de pensionare a unor magistrați

7-Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție a doamnei Mihaela Paraschiv – pensionare;

8-Decret privind eliberarea din funcția de procuror la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Galați a domnului Lucian Ovidiu Rău – pensionare;

9-Decret privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Marin Nicolae, procuror șef adjunct al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – pensionare, se arată pe site-ul oficial al presidency.ro.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: