Revoluţionar! S-a aflat datorită cui se „APRINDE DORINŢA” în FEMEI

Revoluţionar! S-a aflat datorită cui se „APRINDE DORINŢA” în FEMEI

Kisspeptina, acesta este hormonul sărutului, care aprinde dorinţa în femei. Cercetătorii au descoperit rolul acesteia în activarea excitării şi dorinţei sexuale. Experimentul este revoluţionar, ar anula cam tot ceea ce se şita până în prezent

Amorul e chestiune de cap? Răspunsul este în parte DA, fiindcă unul dintre ingredientele de bază a acelui mix de emoţie şi instincte numit iubire, este kisspeptina, hormonul sărutului. Potrivit unei cercetări recente, kisspeptina care este de fapt produsă de creier, accesează feromonii masculini şi e capabilă să activeze circuitele neuronale ascociate excitaţiei sexuale şi dorinţei.

Cercetarea, condusă de profesoara Julie Bakker de la Liège University din Belgia şi de profesorul Ulrich Boehm de la Saarland University din Germania şi publicată în revista Nature Communications, a utilizat ca modele, şoriceii. Feromonii secretaţi de soarecele mascul activează aceşti neuroni din femelă. Kisspeptina la rândul său tramsmite semnalul altor neuroni care eliberează gonadotropina şi celulelor care produc neurotransmiţătorului oxid nitric pentru a declanşa comportamentele sexuale.

O înlănţuire de semnale neurologice care aduce astfel kisspeptina în situaţia de a influenţa, în afara pubertăţii şi fertilităţii, atracţia şi atitudinile sexuale. Chiar dacă n-a fost experimentată pe om, descoperirea ar putea avea rezultate ''excitante'' potrivit profesoarei Bakker, hormonul sărutului ar putea trata dezordinea hipoactivă a dorinţei sexuale, adică dorinţa sexuală scăzută la anumite femei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit unei cercetări precedente, hormonul ar putea fi capabil să reducă anxietatea şi să favorizeze inventivitatea. Un hormon al sărutului care ar putea deschide un viitor mai ''colorat'' pentru toţi, notează sursa menţionată.