Evenimentul Zilei > International > Kim pune capitala sub alertă maximă. Crucea Roșie părăsește Phenian
Kim pune capitala sub alertă maximă. Crucea Roșie părăsește Phenian

Kim pune capitala sub alertă maximă. Crucea Roșie părăsește Phenian

Coreea de Nord a luat noi măsuri de prevenire împotriva răspândirii coronavirusului după ce autoritățile au impus cea mai ridicată stare de alertă, potrivit Televiziunii centrale a Coreei de Nord (KCTV) .

„Eforturile de prevenire pentru a bloca afluxul de virus vicios (sic!) în Phenian sunt în derulare într-o manieră consolidată”, a informat KCTV.

Toți oamenii care intră prin zona Mankyongdae, poarta de vest spre Phenian, trebuie verificați și li se ia temperatura iar mărfurile din depozite ar trebui dezinfectate. Lucrătorii sanitari au fost trimiși să dezinfecteze și grădinile zoologice din capitala nord-coreeană.

Medicilor din Sonkyo, un district din sudul Phenianului, li s-a ordonat să verifice în fiecare zi rezidenții pentru febră sau simptome ale unor probleme respiratorii. Facilitățile de alimentare cu apă potabilă din districtul Moranbong din Phenian au fost, de asemenea, sterilizate, potrivit presei nord-coreene, scrie agenția Yonhap.

Miercuri, Phenian a fost plasat sub cea mai mare alertă împotriva Covid-19, prin închiderea unor instituții publice precum restaurante și băi publice și prin restricționarea circulației populației în capitală.

Coreea de Nord susține că nu a înregistrat niciun caz de infecție cu Covid-19, dar a luat măsuri antivirus la nivel național în fața epidemiei, inclusiv închiderea frontierelor la începutul acestui an.

Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) , aproximativ 700 de persoane din Coreea de Nord se află în carantină.

Săptămâna trecută, Serviciul Național de Informații (NIS) al Coreii de Sud a declarat că Nordul a impus recent o blocadă asupra Phenianului pentru a preveni afluxul de coronavirus. NIS a mai indicat  că restricțiile prelungite privind circulația persoanelor și a mărfurilor au înrăutățit situația economică din Coreea de Nord.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.