Editura Evenimentul si Capital

Ipoteză incendiară despre modul în care Kovesi a coordonat dosarul Microsoft. News Alert

declaraţii incendiare ale procuroarei Mihaiela Iorga Moraru
Autor: | | 2 Comentarii | 6588 Vizualizari

Ultimul termen în dosarul în care procuroarea Mihaiela Iorga Moraru a dat în judecată Inspecţia Judiciară a avut loc pe data de 22 martie, la Curtea de Apel Bucureşti. Procuroarea Mihaiela Iorga Moraru a solicitat instanţei de judecată continuarea verificărilor prealabile faţă de cazul fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi şi a contestat rezoluţia de clasare dată de instanţă. Procuroarea şi-a motivat cererea susţinând că faptele reţinute de inspectorii judiciari nu corespund realităţii.

În prezentarea sa, procuroarea Mihaiela Iorga Moraru a făcut dezvăluiri importante despre practicile ilegale ale Laurei Kovesi in DNA, pe care inspectoarele Tamara Manea şi Cristina Daniela Balcan de la Direcţia de inspecţie pentru procurori le-a ascuns.

În Raportul întocmit de cele două inspectoare dovezile care o incriminau pe Laura Kodruţa Kovesi pentru faptele săvârşite, în timp ce s-a aflat la conducerea DNA, lipseau, ceea ce a condus la a o scoate basma curată pe aceasta, potrivit www.luju.ro

De asemenea, procuroarea Mihaiela Iorga Moraru a susţinut în faţa instanţei că fosta şefă DNA Laura Codruta Kovesi procuror şef secţie Marius Bulancea au transmis Inspectiei judiciare date nereale împotriva sa.

„Conţin date nereale sau incomplete, iar furnizarea acestor date nereale a fost premeditata si a avut ca unic scop sanctionarea mea prin orice mijloace”.

În Lumea justiţiei.ro este prezentată susţinerea prin care procurorul Mihaiela Iorga Moraru a dezvăluit că acuzaţia care i-a fost adusă de Laura Codruţa Kovesi în legătură cu pretinsele sume de bani şi bunuri de valoare pe care le-ar fi găsit în fişetul său, după ce a fost dată afară din DNA, este complet falsă.

Procuroarea a susţinut că acele sume de bani se găseau în biroul în care îşi desfăşurau activitatea ofiţerii de poliţie judiciară. Ca dovadă în acest sens există un proces verbal însoţit de o fotografie.

Mihaiela Iorga Moraru a afirmat în legătură cu această situaţie că Laura Codruţa Kovesi dat mai multe comunicate de presă prin care se dorea acreditarea ideii că ar fi un procuror corupt.

De asemenea, DNA a sesizat Inspecţia Judiciară în data de 17 iulie 2017, prin care a reclamat pe procurorul Mihaiela Iorga Moraru pentru abateri disciplinare şi pentru exercitarea cu rea-credinţă a funcţiei deţinute. În acest sens, procuroarea Mihaiela Iorga Moraru a dezvăluit că această sesizare a fost făcută pe baza dosarului Microsoft, în care Laura Codruţa Kovesi ar fi insistat să se contiunue urmărirea penală faţă de fostul ministru al Comunicaţiilor Valerian Vreme şi a fostului ministru al Internelor Dan Nica.

Sustinem aceasta intrucat, astfel cum procuroarea Mihaiela Iorga Moraru a dezvaluit in fata instantei, sesizarea fost facuta pe baza dosarului Microsoft, dosar in care Kovesi ar fi insistat sa se continue urmarirea penala fata de fostul ministru al Comunicatiilor Valerian Vreme, dupa ce a fost obtinut avizul de la Parlament, dar si fata de fostul ministrul al Internelor Dan Nica

Atunci, în acţiunea depusă la Inspecţia Judiciară, Kovesi a susţinut că procurorul Mihaiela Iorga nu a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale.

"Desi avizul necesar urmaririi penale fata de V.V. a fost transmis catre Directia Nationala Anticoruptie la data de 14.10.2014, doamna procuror Mihaiela Moraru Iorga nu a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale, desi nu a mai fost administrata vreo alta proba care sa modifice situatia de fapt avuta in vedere la momentul solicitarii avizului Parlamentului Romaniei, cu consecinte asupra drepturilor personale ale partilor.”

Citiţi mai multe pe www.luju.ro

Codruta Kovesi, lovitura de GRATIE! Va fi procuror european. Antunul facut de STRAINI. ULTIMA ORA

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI