Ce au mai inventat specialiștii-cofetari canadieni
- Roland Căt ălin Pena
- 26 septembrie 2016, 08:05
Cofetarii canadieni s-au întrecut pe ei înșiși, inventând un tort preparat din ketchup pentru a creşte şi mai mult popularitatea acestui sos.
Prăjitura, care a fost botezată «Marea tartă canadiană din ketchup», are două blaturi de o culoare roşu aprins, lipite cu o cremă uşoară de brânză, similară cu cea de la cheesecake, fiind folosită o reţetă clasică şi ingredientele: apă, biscuiţi, coajă de lamaie, cremă de branză şi ketchup. Crema de brânză acoperă şi partea de sus a prăjiturii. Atât reţeta prăjiturii cu ketchup, cât şi fotografiile cu această prăjitură au devenit virale pe internet şi se bucură de mare succes pe reţelele de socializare şi din ce în ce mai mulţi patiseri şi cofetari îşi propun să prepare noua prăjitură. Cei care au gustat deja această prăjitură inedită spun că gustul acesteia aminteşte de tortul de morcovi. Ketchup-ul este unul dintre cele mai populare sosuri din lume, dar până în prezent nu a fost folosit niciodată în prepararea deserturilor, susțin cofetarii canadieni.