Evenimentul Zilei > Politica > Hunor, despre tensiunile dintre premier și Ministerul Sănătății: Asta nu se discută
Hunor, despre tensiunile dintre premier și Ministerul Sănătății: Asta nu se discută

Hunor, despre tensiunile dintre premier și Ministerul Sănătății: Asta nu se discută

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că nu există un conflict în Guvern, între premierul Florin Cîțu și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marţi că nu există un conflict în Guvern, mai exact între premier şi ministrul Sănătăţii, adăugând că este dreptul premierului să trimită Corpul de Control acolo unde sunt necesare clarificări.

„Corpul de Control al prim-ministrului merge acolo unde este trimis sau unde există o sesizare. Deci, asta nu se discută, dacă e bine sau nu e bine. Oricând poate să meargă la orice instituţie, dacă există sesizare, şi dacă prim-ministrul consideră că trebuie să meargă acolo Corpul de Control, să facă nişte clarificări. Din acest punct de vedere, premierul are acest drept şi nu poate fi contestat de nimeni. În rest nu există niciun conflict (…) Sunt discuţii dacă datele acelea sunt OK, nu sunt OK”, a afirmat liderul UDMR la un post de televiziune, întrebat cum comentează ceea ce pare pe scena politică un nou conflict între ministrul Sănătăţii şi premier.

Potrivit acestuia, informarea cetățenilor este foarte importantă.

„E important să-i informezi pe cetățeni şi să dai cât mai multe date, să dai date pentru fiecare judeţ, dacă se poate pentru fiecare localitate. Dacă omul este informat şi are încredere în informaţia primită, atunci nu laşi loc la fel de fel de scenarii şi fel de fel de lucruri mai puţin sustenabile”, a mai spus vicepremierul Kelemen Hunor.

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că nu există un conflict în Guvern

„Nu putem vorbi despre conflict în niciun caz. Sunt discuţii în orice guvern, sunt discuţii între ministere, cum au fost discuţii şi săptămâna trecută cu şcolile. (…) Dar asta nu înseamnă că sunt conflicte. Fără discuţii, fără dezbateri n-ai cum să iei o decizie”, a precizat vicepremierul.

Marți, premierul Florin Cîţu a precizat că datele publicate de Ministerul Sănătăţii cu privire la care a fost sesizat sunt legate de vaccinare, nu de numărul testelor din fiecare judeţ şi că vrea să se asigure că nu au fost lansate în spaţiul public informaţii care să creeze probleme.

„Ipoteticul control care s-ar putea face la Ministerul Sănătăţii a suscitat multe discuţii tendenţioase în spaţiul public. Aşa că fac următoarele precizări: susţin transparentizarea informaţiilor de către toate autorităţile statului.

Oamenii trebuie să ştie date despre cheltuirea banilor publici, despre pandemie, vaccinare şi despre orice altă informaţie de interes public. Este normal să fac verificări în legătură cu sesizările pe care le primesc, indiferent de unde sunt. Informaţia cum că nu aş fi de acord cu publicarea numărului testelor din fiecare judeţe este incorectă. Reiterez: sunt de acord cu transparentizarea informaţiilor de interes public, cu menţiunea că aceste date trebuie furnizate corect, legal şi cu avizele necesare. Datele pentru care am primit sesizări sunt legate de vaccinare (…). Vreau să mă asigur că nu au fost publicate date care să creeze probleme. În cazul în care voi hotărî demararea unui control, cum voi avea un răspuns îl voi face public!”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Zilele trecute, Ministerul Sănătăţii a publicat noi date despre pandemie şi despre centrele de vaccinare din judeţe.