Evenimentul Zilei > Politica > Kelemen Hunor, mesaj cu subînțeles pentru PNL: UDMR păstrează toate ministerele. „Dacă este nevoie de noi”
Kelemen Hunor, mesaj cu subînțeles pentru PNL: UDMR păstrează toate ministerele. „Dacă este nevoie de noi”

Kelemen Hunor, mesaj cu subînțeles pentru PNL: UDMR păstrează toate ministerele. „Dacă este nevoie de noi”

PNL nu poate să rămână fără niciun minister important, a precizat conducerea partidului, care dorește să conducă portofoliul Dezvoltării de la UDMR. De altfel, în ședința PNL de vineri, 19 noiembrie, s-a mai pus problema preluării Ministerului Tineretului și Sportului, pe care UDMR ar fi dispus să îl cedeze. Kelemen Hunor a avut, însă, o poziție vehementă și a transmis liberalilor că trebuie să accepte că UDMR nu va renunța la absolut niciun portofoliu. 

„În cadrul negocierilor de vineri am reușit să mergem mai departe cu elaborarea programului de guvernare. Creșterea pensiilor cu rata inflației sau puțin peste inflație poate fi realizată anul viitor. Cu toate acestea, partea de sprijin familial, pe care o considerăm importantă, nu a fost încă finalizată, sistemul actual nu este eficient și trebuie îmbunătățit semnificativ.

Am convenit în linii mari asupra desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și am finalizat textul acordului de guvernare. Nu există încă un acord pentru revizuirea Constituției, dar știm cu toții că acest lucru este necesar”, a transmis Kelemen Hunor, vineri seară.

Kelemen Hunor îi taie orice speranță lui Florin Cîțu

PNL trebuie să accepte că UDMR își păstrează portofoliile pe care le-a preluat odată cu intrarea în fosta coaliție de guvernare, „dacă este nevoie de noi în această coaliție”, a subliniat președintele UDMR.

„Dacă este nevoie de noi în această coaliție, colegii noștri din PNL vor trebui să accepte că UDMR își păstrează actualii miniștri. Nu vom face parte din marea coaliție ca element decorativ, vrem să fim acolo în funcție de ponderea noastră politică. Vrem să muncim, iar miniștrii Uniunii și-au dovedit valoarea”, a scris liderul UDMR într-o postare publicată pe Facebook vineri seară.

Poziția lui Kelemen Hunor vine în contextul în care Florin Cîțu dorește foarte mult să preia Ministerul Dezvoltării de la UDMR. De asemenea, președintele PNL ține foarte mult și la Ministerul Finanțelor, pe care intenționează să îl conducă.

Bătaie pe ministere în noua coaliție PNL-PSD-UDMR

În ședința BEx al PNL, de vineri, se duce o adevărată dispută. „Cum putem merge noi, PNL, mai departe fără Transporturi, Finanțe și Dezvoltare? Ce treabă are PSD că vrea PNL să ia Dezvoltarea de la UDMR?!”, s-au exprimat mai mulți vicepreședinți PNL.

„Putem fi radicali cu băieții ăștia de la UDMR și Minorități. Nu merită să rămânem fără ministerele importante”, s-a exprimat Florin Roman.

„Este principalul minister pe care trebuie să îl obținem (n.r. Ministerul Dezvoltării). Putem da Finanțele celor de la UDMR!”, a spus și Alin Nica. Florin Cîțu a răbufnit, însă, la adresa vicepreședintelui. „Poate le dai tu Justiția!”, i-a replicat președintele PNL liberalului.