Evenimentul Zilei > Politica > Crize de nervi în PNL: Subordonații lui Florin Cîțu ridică tonul. Ministerul Finanțelor la UDMR. Șeful liberalilor a răbufnit
Crize de nervi în PNL: Subordonații lui Florin Cîțu ridică tonul. Ministerul Finanțelor la UDMR. Șeful liberalilor a răbufnit

Crize de nervi în PNL: Subordonații lui Florin Cîțu ridică tonul. Ministerul Finanțelor la UDMR. Șeful liberalilor a răbufnit

Lucrurile nu se liniștesc în PNL, dimpotrivă. În ședința Biroului Executiv, liberalii au început să ridice tonul la președintele partidului. Primul care a făcut-o a fost prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, care l-a criticat pe Florin Cîțu că a acceptat să negocieze o nouă coaliție de guvernare cu președintele PSD, Marcel Ciolacu. 

Rareș Bogdan a ridicat tonul la Florin Cîțu

Deși s-a încercat o detensionare a situației în ședința BEx al PNL, lucrurile au degenerat. „Subordonații” lui Florin Cîțu au început să ridice tonul la președintele partidului, cel care a dat startul fiind chiar Rareș Bogdan, care a susținut, anterior, că vrea reluarea discuțiilor cu USR și ruperea negocierilor cu PSD.

Prim-vicepreședintele PNL l-a criticat pe președintele partidului că a acceptat să negocieze o nouă alianță de guvernare cu Marcel Ciolacu. Partidele nu reușesc să se înțeleagă pe împărțirea portofoliilor. Florin Roman a transmis, în ședința BEx, că „trebuie să ne gândim și la țara asta”.

Ministerul Finanțelor – UDMR: Șeful PNL a răbufnit!

„UDMR este dispus să cedeze Ministerul Tineretului și Sportului!”, a mai spus Florin Roman. PNL vrea, însă, să preia Ministerul Dezvoltării, iar potrivit lui Alin Nica, acesta este „principalul minister pe care trebuie să îl obținem”.

„Putem da Finanțele celor de la UDMR!”, a mai propus Alin Nica în ședința PNL, însă președintele partidului, care își dorește să fie ministru al Finanțelor, a răbufnit. „Poate le dai tu Justiția!”, i-a replicat Florin Cîțu lui Alin Nica.

„Vom avea degeaba Ministerul Justiției, dacă nu reușim să păstram în program desființarea SIIJ cu un angajament real de desființare”, a intervenit Alina Gorghiu.

„Pentru ultima oară, în al 12-lea ceas, vă spun – trebuie să negociem de pe poziții de forță. Dacă vom ceda că până acum, să nu ne mire că vom avea rezultate proaste”, a insistat Florin Cîțu în ședința BEx de vineri, potrivit surselor politice citate de stiripesurse.ro.

În altă ordine de idei, președintele PNL a transmis în cadrul ședinței că liberalii trebuie să negocieze „de pe poziții de forță”. „Dacă vom ceda că până acum, să nu ne mire că vom avea rezultate proaste”, a insistat Florin Cîțu.