După condamnare, în tribunalul din Padova, s-au auzit fluierături şi urlete împotriva magistraţilor şi împotriva Statului. ''Ruşine – au comentat cu voce tare cei prezenţi! Îţi intră în casă ca să te fure şi trebuie şi plăteşti pentru asta!''

Onichini e un măcelar din Legnaro, o localitate cu mai puţin de 9.000 de locuitori, lângă Padova. A tras asupra hoţului care intrase în casă pentru a-l fura: ''Eram convins că hoţii îmi răpiseră şi fiul de 20 de luni'',  a spus el în timpul procesului. Dar procurorul a cerut oricum 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor. Potrivit acuzaţiei, a tras cu intenţia să ucidă. După ce a rănit albanezul, l-a încărcat în maşină şi l-a abandonat în mijocul câmpului, la circa un km de casa sa. Corpul rănit al banditului a fost găsit, în zori de un trecător.

Astăzi, Onichini a fost condamnat şi trebuie să ispăşească cei 4 ani şi 11 luni de închisoare, dar să şi-l plătească pe hoţul albanez. La tribunal s-a făcut simţită imediat indgnarea celor prezenţi. La citirea sentinţei, în sală s-a creat pur şi simplu haos cu îmbrânceli, huiduieli, fluierături şi vorbe de ocară. Deja săptămâna trecută, independentiştii din regiunea Veneto au manifestat, după cum notează Padova Oggi, pentru susţinerea lui Onichini. Printre manifestanţi erau prezenţi şi membri ai sindicatului Poliţiei, dar şi un benzinar, care a tras împotriva unui răufăcător care vroia să fure benzină.