Evenimentul Zilei > International > Doi jurnaliști, un fost purtător de cuvânt și un psihanalist au ANALIZAT personalitatea lui Trump. Concluziile sunt INCREDIBILE
Doi jurnaliști, un fost purtător de cuvânt și un psihanalist au ANALIZAT personalitatea lui Trump. Concluziile sunt INCREDIBILE

Doi jurnaliști, un fost purtător de cuvânt și un psihanalist au ANALIZAT personalitatea lui Trump. Concluziile sunt INCREDIBILE

Iată că au trecut doi ani de când Donald Trump este la Casa Albă. Cel de-al 45-lea Președinte al Statelor Unite rămâne neclasificabil (întrucât nu se încadrează în tiparele cunoscute), neconvențional, diferit faţă de toți cei care l-au precedat la Biroul Oval, prin stilul său de guvernare şi de comunicare. Toate acestea îl fac unic şi aproape imposibil de anticipat. Ce va face peste o oră, o zi, o lună, un an sau... la sfârşitul mandatului? Nimeni nu poate şti.

Dar, pentru a înțelege mai bine pe acest preşedinte atipic, jurnaliştii de la franceinfo s-au întâlnit la Washington cu patru personalități care, timp de doi ani s-au întâlnit ori se întâlnesc aproape zilnic cu Donald Trump.  Şi iată concluziile acestora:

John Gizzi, corespondent al Casei Albe pentru Newsmax – birou de presă republican și conservator. Aceasta acoperă politica americană de la Jimmy Carter. Despre Trump? "Cea mai bună calitate ca președinte este că are obiective specifice, prima este reformarea sistemului nostru fiscal, al doilea este de a opri imigrația. Al treilea este să vă asigurați că Statele Unite nu mai sunt polițiștii lumii. Când știți exact unde vă îndreptați, este un avantaj important, dar cum realizați aceste obiective? Este o problemă doar pentru el", a comentat corespondentul de la Casa Albă.

Bob Woodward – un reporter iconic de la Washington Post. Dacă vă amintiţi, el este omul cu scandalul Watergate: "Președintele acționează în funcție de propriile sale impulsuri sau reflexe. Dacă consilierii săi întreabă:" Cum aţi obținut ideea? " El răspunde: "Cred că de 30 de ani, şi dacă nu sunteți de acord cu mine, atunci vă înșelați". Situația economică, relația cu China, Coreea de Nord, sunt un pic cam ca el, să joace toate acestea, pentru că el este un jucător".

Dana White. Până la sfârșitul lunii decembrie, Dana White a fost purtătoarea de cuvânt a Pentagonului. A părăsit administrația Trump pe 31 decembrie, în urma demisiei șefului său, Secretarul Apărării, Jim Mattis. Dacă Woodward, în cartea sa, vorbește despre "haosul din Casa Albă", Dana White este mai mult măsurată. Dar ea descrie o administrație care are adesea probleme în urma deciziilor prezidențiale.

Având în vedere funcțiile ei din trecut, ea o spune evident cu prudență și cântărește fiecare cuvânt:  "Nu este într-adevăr haotic, dar este … diferit, are un stil de guvernare diferit, ia decizii foarte repede, decide, de exemplu, politica externă pe loc. Pentru noi, care lucrăm cu el, a trebuit să ne adaptăm, cred că pentru economie face o treabă bună. Pe de altă parte, în ceea ce privește respectul partenerilor noștri și aliații noștri, cred că se poate îmbunătăți ", a comentat fosta purtătoare de cuvânt a Pentagonului.

Justin Frank: "El a învățat să scape de anxietatea sa, respingându-i pe ceilalți" spune profesorul psihiatru la Universitatea George Washington.  A publicat şi un eseu în toamnă, intitulat "Trump pe canapea".  "Descriu un om care nu a fost niciodată îngrădit sau controlat de părinții săi, așa că a trebuit să se lupte singur cu propria lui anxietate, din cauza că el a învățat să conducă și să scape de anxietatea lui respingând pe ceilalți Niciodată nu știa cum să-și controleze neliniștea.  Al doilea aspect este că, din punct de vedere psihologic, nu este în stare să-și ia timp să se gândească. Timpul pentru reflecție este important pentru toată lumea nu şi pentru el".   

Psihanalistul concluzionează: "În cele din urmă, este greu de înțeles Donald Trump, cine este, cum funcționează. Este chiar mai complicat să ne imaginăm ce va face mâine, la următoarele alegeri". "Nimeni nu poate ghici ce va face Donald Trump, desigur că are o comisie înființată pentru realegerea sa, dar poate și să spună:" Am făcut America mare, mă întorc la golf și să am grijă de nepoții mei".