Jurnaliști atacați de credincioșii care participau la slujbe religioase în Olanda. Poliția a intervenit în forță

Jurnaliști atacați de credincioșii care participau la slujbe religioase în Olanda. Poliția a intervenit în forță

Au fost probleme la două slujbe religioase din Olanda (Țările de Jos), după ce jurnaliștii au fost atacații de câțiva credincioși.

Câțiva jurnaliști din Olanda au avut probleme, pentru că au fost atacați de câțiva participanți la slujbele religioase din două localități batave. Bisericile protestante stricte din Urk şi Krimpen aan den Ijssel şi-au deschis porţile pentru sute de vizitatori duminică dimineaţa. Nerespectând reglementările impuse de autorități, pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Jurnaliști atacați de credincioși în două orașe din Olanda

Mai mulți jurnaliști care transmiteau din locurile respective au fost atacați. La Krimpen an den Ijssel, lângă Rotterdam, un bărbat în vârstă de 43 de ani a lovit cu picioarele şi a agresat un reporter TV. După cum au povestit cei care au asistat la această scenă. Atacatorul a fost scos din biserică la scurt timp şi apoi arestat, potrivit poliţiei.

La Urk, localitate situată la nord-est de Amsterdam, un bărbat a lovit în mod intenţionat un cameraman TV cu o maşină. Anterior, reporterii au fost, de asemenea, loviţi cu piciorul de către persoanele venite să asiste la slujbă, aşa cum se poate vedea în imaginile filmate. Se pare că jurnaliştii s-au ales doar cu răni ușoare, conform Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Jurnalismul independent este necesar pentru un stat constituţional democratic”

„Jurnalismul independent este necesar pentru un stat constituţional democratic”. A declarat Ministrul justiţiei, Ferd Grapperhaus. De asemenea, mai mulţi parlamentarii din partide diferite au reacţionat și au criticat vehement aceste violenţe.

„Lăsaţi jurnaliştii să îşi facă treaba”, a scris pe contul de Twitter Lilianne Ploumen, lidera social-democraţilor. Prmeierul Olandei, Mark Rutte, a criticat bisericile și a spus că sunt iresponsabile, pentru că au permis participarea la slujbe a sute de credincioşi. Chiar dacă în Țările de Jos există restricții severe.

Pe de altă parte, după cum se precizează în Constituția aceste țări, reuniunile religioase nu pot să fie interzise. Dar, până în prezent, majoritatea comunităţilor religioase au respectat regulile. Și au decis să participe la procesiuni maximum 30 de persoane.