Evenimentul Zilei > International > Jurnalistă Washington Post, suspendată după ce a scris despre Kobe Bryant
Jurnalistă Washington Post, suspendată după ce a scris despre Kobe Bryant

Jurnalistă Washington Post, suspendată după ce a scris despre Kobe Bryant

Luni, jurnalista pe teme politice Felicia Sonmez a fost chemată de urgență la redacția ziarului Washington Post și anunțată că a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată.

Motivul? La câteva ore de la moartea legendarului Kobe Bryant, Felicia Sonmez a pus pe Twitter o postare în care reamintea de scandalul sexual în care a fost implicat baschetbalistul, în 2003.

Felicia Sonmez, care acoperă știrile din secția Politică a celebrului ziar american a postat imediat după moartea sportivului și a fiicei sale, într-un accident aviatic, un link de la un articol din 2016, care făcea referire la un presupus viol care ar fi fost săvârșit de Bryant în 2003.

„Cazul tulburător al violului săvârșit de Kobe Bryant: Dovezile ADN, povestea acuzatoarei și jumătatea de mărturisire”, a scris jurnalista pe Twitter, iar postarea s-a viralizat imediat.

Femeia a revenit cu o nouă postare, care arăta amploarea acestui gest: „ Ei bine, ASTA a fost o revelație. Celor 10.000 de oameni (ad litteram) care mi-am lăsat comentarii, mi-au scris e-mailuri în care mă amenințau cu abuzuri și cu moartea, le spun să reflecte o clipă și să citească articolul – care a fost scris în urmă cu mai bine de 3 ani, nu de către mine. Orice persoană publică merită amintită în totalitatea sa, chiar dacă a fost o persoană iubită!, a scris jurnalista de la Washington Post.

Sonmez a continuat: „Faptul că oamenii răspund cu furie și amenințări la adresa mea (cineva care nici măcar nu a scris acel articol, dar a crezut că e bine anchetat) arată foarte clar la ce presiune sunt supuse persoanele implicate în aceste cazuri, pentru a-și menține tăcerea”.

Sonmez și-a șters toate mesaje văzând că situația scapă de sub control, însă capturi cu postarea ei au circulat intens pe rețeaua Twitter.

Vă reamintim că în elicopterul prăbușit în Calabasas, la ieșitea din Los Angeles, se afla legendarul basschetbalist, fiica sa Gianna, în vârstă de 13 ani și alte 6 persoane. Nimeni nu a supraviețuit impactului. Circumstanțele în care s-a produs accidentul nu sunt, momentat, clare. Înainte de prăbușire, pilotul a anunțat corpul de comadă că la bord a izbucnit un foc.

Fanii lui Kobe Bryant susțin, în urma afirmațiilor jurnalistei, că idolul lor nu a fost găsit vinovat – deoarece în timpul procesului cei doi, acuzatorul și Bryant, au căzut la o înțelegere.

Dosarul de viol datează din 2003, când o tânără în vârstă de 19 ani l-a reclamat pe superstarul american că ar fi violat-o. În articolul prezentat și apoi șters de jurnalista de la The Washington Post, se menționa, printre altele, faptul că probele ADN arătau că cei doi au avut contact intim.

Poziția Redactorului Șef WP: „Analizăm!”

Tracy Grant,  redactor șef al Washington Post a spus celor de la DailyMail.com: „Reporterul național pe teme politice Felicia Sonmez a fost trecută în concediu administrativ în timp ce The Post analizează dacă mesajele sale despre moartea lui Kobe Bryant au violat regulile ziarului de pe social media. Tweet-urile expun o judecată greșită care a subevaluat munca depusă de colegii ei”.