„Despre unii jandarmi şi cum am ajuns ieri noapte la SMURD: După ce jandarmeria a evacuat Piaţa Victoriei cu gaze lacrimogene, eram cu un grup de protestatari care s-a refugiat pe Buzeşti. La un moment dat, un alt dispozitiv de jandarmi a apărut de pe o stradă laterală şi i-au încercuit. Văzând jandarmii în fugă, am ridicat mâinile sus, aparatul într-o mână şi legitimaţia de presă la vedere în cealaltă. Eram singură în acea zonă”, a relatat Ioana Moldovan.

Aceasta a povestit că de ea s-a apropiat un jandarm, care i-a dat cu gaze lacrimogene şi a înjurat-o. „Dintr-un grup mic de jandarmi de lângă mine, unul s-a apropiat şi mi-a dat un jet de gaz din butelie direct în ochi de la o distanţă de câţiva centimetri. Nu mai vedeam mare lucru. Trecând pe lângă ei le-am zis: 

 – Mi-aţi dat direct în ochi. A venit răspunsul unuia dintre ei: -„Şi ce voiai, să te f*t? Proasta dracu, cine te-a pus să vii să faci poze?”

 În timp ce încercam să mă îndepărtez cât mai repede de ei, auzeam vocea jandarmului care continua să mă înjure”, a mai adăugat jurnalista.

 „Am traversat piaţa şi am ajuns la SMURD, unde mi-au tratat arsura de pe faţă. Arsura de pe mână nici nu am simţit-o atunci. RESPECT imens pentru cei de la SMURD, atât pentru ajutorul din noaptea de ieri, cât şi pentru întreaga muncă pe care o fac. Mulţumesc tuturor pentru mesajele de grijă, sunt bine acum”, a conchis Ioana Moldovan.