Circulaţia pe DJ 132A, între localităţile Mărtiniş şi Mereşti, este blocată de troiene de peste doi metri, în zonă înregistrându-se viscol puternic, iar traficul pe drumul spre staţiunea Harghita Băi se face pe o singură bandă, informează Agerpres.

Directorul adjunct al Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Adrian Chiorean, a declarat că se încearcă deblocarea DJ 132A, de la Mereşti la Mărtiniş, în zonă intervenind trei utilaje, dar fără succes, din cauza viscolului şi a troienelor de zăpadă.

Potrivit sursei citate, există variante de ocolire, pe DJ 132 – DJ 131 Sânpaul- Mărtiniş sau DJ 132 Vlăhiţa – DN 13A Odorheiu Secuiesc – DJ 131 Mărtiniş.

De asemenea, DJ 138A spre staţiunea Harghita Băi este circulabil pe o singură bandă în sectorul de la intersecţie cu DN 13A, din cauza viscolului puternic. Se intervine cu o freză de zăpadă pentru restabilirea circulaţiei pe ambele benzi.

Pe restul drumurilor naţionale şi judeţene din Harghita se circulă în condiţii de iarnă, existând sectoare unde se înregistrează viscol şi se formează suluri de zăpadă pe carosabil.