Cîrstoiu se judecă în apel în al doilea dosar care vizează anularea pedepsei lui Staicu: o primă condamnare a ispășit-o deja pentru mita luată de la omul de afaceri, iar în al doilea dosar este judecată pentru abuz în serviciu, după o condamnare pe fond la Curtea de Apel de 7 ani de închisoare, pronunțată în mai anul trecut.

Cele două dosare legate de aceeași poveste cu Staicu și Banca Internațională a Religiilor (BIR) au făcut-o, ieri, pe judecătoarea Cîrstoiu să invoce principiul de drept non bis in idem, susținând (în esență) că a fost pedepsită de două ori pentru aceeași faptă. „Nu a fost suficient că am fost condamnată pentru mită, acum sunt acuzată și de spălare de bani. Singura probă e că Dascălu (n.r. – Adriana, avocat) a plimbat 10 minute o sacoșă!”, a exclamat Cîrstoiu.

Geanina Terceanu asculta totul din boxa arestaților. Ea a recunoscut că a luat bani de la frații Becali, iar ei au recunoscut că i-au dat: Borcea a fost singurul atras pe nedrept în acest „film”, așa cum a arătat judecătoarea înainte de condamnare: „S-a lucrat foarte mult asupra mea ca să declar și despre Borcea, pentru că așa scrie în denunț”. În cazul Veronicăi Cîrstoiu, unul dintre principalii martori ai DNA a recunoscut, ieri, că a „bătut palma” cu procurorii și a făcut cum i s-a spus la anchetă, în principal cu privire la „plimbatul sacoșei” la care s-a referit fosta judecătoare. Giorgel Zgăbei și Adriana Dascălu erau avocați, colaborau la data faptelor, iar „buna relație” au menținut-o și pe parcursul cercetărilor.

Te-ar putea interesa și: