Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătoarea care și-a tăiat gâtul nu și-a sunat soțul, medic, ci pe altcineva
Judecătoarea care și-a tăiat gâtul nu și-a sunat soțul, medic, ci pe altcineva

Judecătoarea care și-a tăiat gâtul nu și-a sunat soțul, medic, ci pe altcineva

Șocantă știrea despre judecătoarea Cristina Pașol, de la Curtea de Apel Mureș, care a fost difuzată de toată presa în cursul zilei de vineri. Femeia de 38 de ani fusese găsită într-o baltă de sânge, lângă mașina sa, cu gâtul tăiat.

Primele informații oferite de purtătoarea de cuvânt a IPJ Mureș, Emanuela Fărcaș, au conținut erori, dar și o omisiune importantă. Toate acestea au lăsat loc unor speculații și suspiciuni în rândul jurnaliștilorși al opiniei publice. Surse demne de încredere, atât din jurul familiei, cât și din poliție ne-au oferit date importante care au conturat altfel starea de fapt.

Potrivit oficialului Poliției, judecătoarea i-a spus soțului când a plecat de acasă că se va sinucide.

”Poliția a fost sesizată prin apel la 112 de un bărbat din localitatea Livezeni cu privire la faptul că soția lui ar fi plecat de la domiciliu și ar fi amenințat că se sinucide. În urma activităților desfășurate, femeia a fost găsită pe raza localității Sărățeni în apropierea autoturismului, căzută la pământ, având o tăietură în zona gâtului. La fața locului a fost găsit și un cuțit de bucătărie. Polițiștii i-au acordat femeii primul ajutor, aceasta fiind transportată în stare gravă la UPU Târgu Mureș unde a rămas internată. În cauză s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală”, a precizat Emanuela Fărcaș de la IPJ Mureș.

Lucrurile însă nu au stat așa. Cristina Pașol nu era acasă împreună cu soțul și nici nu l-a sunat ca să-l amenințe că se sinucide. Soțul, medic, se pare că se afla într-o întâlnire profesională. Femeia a avut o discuție telefonică cu mama ei căreia i-a spus că vrea să termine cu viața. După ce a închis, mama i-a spus tatălui ei, iar bărbatul a sunat la 112 și a alertat Poliția despre intenția fiicei sale, pe care a simțit-o că nu glumește. A dat dispecerului numărul de telefon al soțului judecătoarei, iar polițiștii au luat legătura cu acesta relatându-i situația.

Așa cum se știe, tot de la purtătoarea de cuvânt a IPJ Mureș, ”Polițiștii din Sovata au găsit-o lângă mașină, pe raza localității Sărățeni, având o plagă înjunghiată în zona gâtului. Lângă femeie a fost găsit un cuțit de bucătărie. Polițiștii i-au acordat primul ajutor, după care a fost transportată la spital, fiind în stare foarte gravă”. Femeia este în moarte cerebrală, după cum au transmis medicii.

Informația care nu s-a făcut publică de la bun început ca să nu lase loc speculațiilor a fost faptul că tânăra judecătoare lăsase un bilet de adio. Printre altele îi spunea soțului să se ducă la grădiniță și să ia copilul și să-i spună că îl iubește.

Apropiați ai familiei povestesc că cei doi soți se înțelegeau bine, nu existau divergențe majore între ei. În acestă vară petrecuseră o vacanță superbă în străinătate, iar în septembrie făcuseră rezervare la bilete pentru un sejur în Maldive. În ultima perioadă însă, judecătoarea Pașol, transferată la secția civilă a Curții de Apel Mureș de la Curtea de Apel Cluj în urmă cu câțiva ani, se plângea că este obosită, că are o stare de disconfort. Posibil o stare de depresie pe care nu a tratat-o nimeni cu seriozitate. E ipoteza cea mai plauzibilă pe care merg acum și anchetatorii.