Cei mai buni jucători U23 din februarie: Cubarsi, Pavlovic, Beier printre vedete. Drăgușin, 0 minute în ultimele 3 meciuri
- Alexandru Sălăvăstru
- 7 martie 2024, 16:24
În fiecare lună, noi jucători U23 reușesc să impresioneze în campionatele interne sau în competițiile din Europa. Din păcate pentru fotbalul din România, Radu Drăgușin are șanse foarte mici de a prinde un post de titular în viitorul apropiat la Tottenham.
Pe lângă jucători U23 deja consacrați precum Erling Haaland de la Manchester City, Jude Bellingham de la Real Madrid sau Gavi de la Barcelona, o nouă serie de jucători tineri reușesc să se impună cu succes la marile echipe din Europa.
Cei mai buni jucători U23 din luna februarie
Chiar dacă Erling Haaland, Jude Bellingham sau Gavi s-ar putea încadra în fiecare lună fără probleme într-un top al celor mai buni jucători U23 din Europa, apar și alte nume care au reușit să impresioneze pe teren.
Pau Cubarsí, 17 ani, fundaș central, Barcelona
Debutul lui Pau Cubarsí la Barcelona a avut loc în ianuarie. Atunci, căpitanul echipei U17 a Spaniei a fost considerat de mult timp unul dintre cei mai buni fundași centrali în devenire din fotbalul european.
Cu toate acestea, importanța sa pentru echipă, în vârstă de numai 17 ani, a fost un adevărat șoc și a fost vizibilă atunci când s-a numărat printre cei mai buni jucători ai Barcelonei în victoria cu 4-0 de pe teren propriu împotriva lui Getafe de la sfârșitul săptămânii trecute.
În timp ce abilitățile sale cu mingea sunt bine cunoscute, tânărul jucător este foarte sigur și atunci când trimite pase în spatele adversarilor. Pe lângă aceste calități, Cubarsí excelează și la apărarea în careu.
Împotriva lui Getafe, în cel puțin două ocazii a evitat pericolul cu o intrare prin alunecare bine executată și a reușit să iasă victorios în 74% din duelurile sale defensive. Jucătorul este considerat ca fiind următorul fundaș central de talie mondială al Spaniei, potrivit analizei ESPN.
Aleksandar Pavlovic, 19 ani, mijloc defensiv, Bayern Munchen
Chiar dacă nu au reușit să achiziționeze un mijlocaș la închidere în ultimele două perioade de transferuri, campionii din Bundesliga par să își fi găsit jucătorul mult dorit în propriul club.
De când a debutat în prima echipă chiar înainte de Crăciun, Pavlovic a avut parte de multe minute și a fost lăudat de antrenorul principal Thomas Tuchel pentru atitudinea și aplicarea sa.
Similar în stil cu fosta vedetă de la Bayern Javi Martinez, Pavlovic oferă siguranță la mijlocul terenului. Este disciplinat, ordonat cu mingea și inteligent din punct de vedere tactic. Pe lângă presingul său neîncetat, pasele (92% precizie) și abilitățile inteligente de poziționare, el s-a remarcat și prin abilitatea sa la loviturile de departajare. Și, în faza de atac, tehnica sa a dus și la un gol frumos împotriva Borussiei Möchengladbach la începutul lunii februarie.
Victor Kristiansen, 21 de ani, fundaș central, Bologna
Poate că Kristiansen s-a luptat cu greu să facă impresie în Premier League cu Leicester în sezonul trecut, dar lucrurile merg mult mai bine după ce a fost împrumutat la Bologna, formație din Serie A. Ca urmare a performanțelor sale impresionante, se pare că Bologna se gândește să ia în considerare opțiunea de 15 milioane de euro pentru a-l semna definitiv în vară.
Energic și puternic, Kristiansen se remarcă prin evoluții constante, iar rezultatele sale din apărare nu sunt niciodată sub așteptări. În atac, jucătorul de 21 de ani poate că nu impresionează, însă oferă multe pase (19 pase în față la 90 de minute), iar centrările sale sunt și ele de înaltă calitate (patru pase de gol în Serie A în acest sezon).
Jucători U23. Luka Romero, 19 ani, atacant, Almeria
Un jucător de excepție la nivel de tineret pentru Argentina, Romero și-a anunțat în sfârșit sosirea la nivel de seniori acum două săptămâni, când a marcat ambele goluri în mult așteptata remiză 2-2 a lui Almeria cu Atlético Madrid.
Împrumutat în prezent la ultima echipă din LaLiga de la AC Milan, Romero a avut deja o călătorie destul de lungă în fotbalul european - a trecut pe la grupa de tineret de la Mallorca și a debutat în LaLiga la vârsta de 15 ani, înainte de a se transfera la Lazio în 2021, apoi a fost împrumutat doi ani mai târziu și, în cele din urmă, a ajuns la Milan.
Creativ, rapid și talentat din punct de vedere tehnic, tânărul fotbalist poate avea tendința de a se descurca de unul singur prea des, dar, după cum a demonstrat în meciul cu Atlético, jocul său a căpătat o nouă dimensiune de maturitate.
Mohamed Bamba, 22 ani, CF, Lorient
Bamba se numără probabil printre cele mai reușite achiziții din ianuarie, fiind achiziționat de Lorient de la Wolfsberger din Austria pentru cinci milioane de euro și a marcat de cinci ori în tot atâtea meciuri pentru clubul din Ligue 1 până acum (ceea ce înseamnă un gol la fiecare 68 de minute).
Puternic și rapid, Bamba este, de asemenea, talentat în a observa potențialele ocazii de gol. Poziționându-se inteligent, el poate înscrie rapid cu ambele picioare și a marcat deja două goluri cu capul pentru Lorient.
Maximilian Beier, 21 de ani, atacant, Hoffenheim
În urma dublei sale împotriva Borussiei Dortmund de acum două săptămâni, Beier este cel mai tânăr jucător care a marcat zece goluri în Bundesliga în acest sezon și are, de asemenea, patru pase de gol oferite.
După ce a fost împrumutat la Hanovra în liga a doua germană în ultimele două sezoane, Beier reușește acum să marcheze cu ușurință. Jucătorul în vârstă de 21 de ani poate semăna cu Timo Werner prin modul în care se deplasează pe teren și îi încurcă pe apărători atunci când nu are posesia mingii.
Întotdeauna atent, Beier se simte bine și în faza de tranziție, deoarece poate să deruteze apărarea adversă.
Jucători U23. Radu Drăgușin (22 de ani) nu are reușit încă să impresioneze la Tottenham
Radu Drăgușin (22 de ani) a ajuns la începutul anului 2024 la Tottenham. Atunci, în schimbul sumei de 31 de milioane de euro, jucătorul a devenit cel mai scump fotbalist român din istorie.
Om de bază la naționala României și la Genoa, Radu Drăgușin a ales să facă pasul în Premier League, la Tottenham. Până acum, fundașul central nu a reușit să se impună și a început ca rezervă în toate partidele sub comanda lui Ange Postecoglou.
Mai mult, la ultimele 3 meciuri, Radu Drăgușin a rămas pe banca de rezerve, fără să bifeze vreun minut. Semnele nu sunt unele îmbucurătoare pentru fundașul de bază al naționalei noastre.