Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Jos mâinile de pe curcubeul meu
Jos mâinile de pe curcubeul meu

Jos mâinile de pe curcubeul meu

Recunosc îmi place curcubeul. Ăla de pe cer.

O legendă kenyană spune că Dumnezeu a creat două curcubeie, unul bărbat şi celălalt femeie, ambele trebuind să lucreze împreună pentru a opri ploaia. În Vechiul Testament, Dumnezeu îi arătă lui Noe un curcubeu ca semn de îndurare pentru omenire, după Potop. În rest…

Prin decizia luată (ştiţi dumneavoastră care, nu vă mai daţi coate, nu mai surâdeţi cu subînţeles, nu mai ridicaţi din sprâncene pro ori contra; s-au legalizat casatoriile între persoane de acelaşi sex pe întreg teritoriul SUA), "Curtea Supremă a SUA a deschis o uriașă cutie a Pandorei " – nu este părerea mea, este părerea unora dintre analiştii “fenomenului”. Acuma…

Steagul curcubeu este cel mai des identificat ca un simbol al comunității și identității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transgen). La naiba: a fost un simbol LGBT din anii 1970, fiind prima dată lansat la parada LGBT din San Francisco de artistul Gilbert Baker. Deși steagul original avea opt benzi (roz, roșu, portocaliu, galben, verde, turquoise, albastru și violet), actualul steag LGBT are doar șase benzi (roșu, portocaliu, galben, verde, albastru și violet). Culorile curcubeului sunt un simbol al diversități din comunitatea LGBT, a diversității orientării sexuale și a speranței pentru drepturi egale. 

Bine. Să aleagă altceva. Nu curcubeul meu, curcubeul copilăriei mele, la care nu o să mă mai pot uita fără să văd dungile LGBT propuse de Zucky-padrele Facebook pentru a sărbători liberte-ul, sau fără să silabisesc în minte Cur-cubeu. Gata, mi-am spus părerea. Fără răutate, fără discriminări şi în virtutea dreptului la liberă exprimare (căci, nu-i aşa, dacă arunci cu piatra în mine mă simt discriminată, dacă arunc cu piatra în tine te simţi discriminat): fiecare cu ale lui, nu mă interesează libertăţile altora atâta vreme cât nu o deranjează pe a mea. Cică şi pedofilii vor acuma drepturi. Până aici.    
Hm…Curcubeul poate fi văzut doar atunci când stai cu spatele la soare. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.