Evenimentul ZileiSocialJoi se deschide primul centru de vaccinare drive-through din Capitală. Imunizarea se realizează fără programare

Joi se deschide primul centru de vaccinare drive-through din Capitală. Imunizarea se realizează fără programare

Joi se deschide primul centru de vaccinare drive-through din Capitală. Imunizarea se realizează fără programare
Joi se deschide primul centru de vaccinare drive-through din Capitală. Nu este nevoie de programare, au anunțat organizatorii.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat dechiderea primului centru tip drive-through din București. Potrivit CNCAV, acesta va funcționa în Piața Constituției zilnic, în intervalul orar 8.00-20.00. Centrul va dispune de 4 fluxuri, urmând ca vaccinul administrat să fie cel produs de Pfizer.

Bucureștenii care doresc să se vaccineze trebuie să prezinte doar actul de identitate și chestionarul de triaj, care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare.

Adeverința de vaccinare anti-Covid-19 se emite pe loc

Oficialii au precizat că vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare. Datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Organizatorii au anunțat că agenții de îndrumare a traficului vor asigura fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare și supraveghere post-vaccinare. Procesul de vaccinare se realizează fără să presupună părăsirea mașinii. „În perioada de supraveghere, se emite adeverința de vaccinare, iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză”, au mai transmis organizatorii.

Primul centru de tip drive-through a fost deschis pe 24 aprilie la Deva, în Hunedoara, unde au fost vaccinate 3.239 de persoane. Pe 26 aprilie, a fost deschis al doilea centru de acest tip din România, în Cluj, fiind vaccinate 1.038 de persoane. Miercuri a fost deschis cel de-al treilea centru în Arad, unde au fost vaccinate 40 de persoane în primele 4 ore de la deschidere.

Aproape 88.000 de doze de vaccin Moderna au ajuns, miercuri, în ţară. Acestea se adaugă celor aproximativ 200.000 de doze aflate deja în stoc. De asemenea, s-au recepţionat încă 48.000 de doze de vaccin de la Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură priză, după ce, în urmă cu două săptămâni, România a primit o primă tranşă de 60.000 de doze. Acest ser este folosit de echipele mobile de vaccinare şi va fi utilizat şi în cabinetele medicilor de familie.


Accesează: