Evenimentul Zilei > International > În timp ce America PLÂNGE pierderea senatorului John McCain, preşedintele Trump NU transmite un OMAGIU şi nici NU va fi PREZENT la înmormântare
În timp ce America PLÂNGE pierderea senatorului John McCain, preşedintele Trump NU transmite un OMAGIU şi nici NU va fi PREZENT la înmormântare

În timp ce America PLÂNGE pierderea senatorului John McCain, preşedintele Trump NU transmite un OMAGIU şi nici NU va fi PREZENT la înmormântare

Senatorul McCain s-a stins din viaţă la vârsta de 81 de ani după o lungă bătălie cu cancerul. Din nefericire, chiar şi în aceste momente, bătăliile politice nu sunt lăsate la o parte. Potrivit Dailymail, preşedintele Donald Trump NU aduce un omagiu celui ce a fost John McCain, aşa cum se procedează în astfel de momente. În schimb, transmite numai familiei sale simpatia sa. Datorită disputelor politice care au existat între cei doi, preşedintele Trump NU va fi invitat la înmormântarea senatorului.

În timp ce națiunea plânge pierderea senatorului John McCain, iar pregătirile pentru înmormântarea eroului de război se află în plină desfășurare, aflăm că o singură față importantă, cu siguranță va lipsi de la funeralii. Acesta este președintele Donald Trump.

Senatorul a murit sâmbătă la domiciliul său din Arizona, înconjurat de familia sa la vârsta de 81 de ani.  Potrivit New York Times, apropiaţii familiei McCain au declarat că vicepreședintele Mike Pence a fost invitat la înmormântare, dar nu și la Trump.

McCain a petrecut ultimul an de viata în planificarea propriei înmormântări. CNN a titrat aseară că prietenii senatorului au declarat că şi-a dorit ca serviciul funerar să fie ținut în trei locații: Arizona, Catedrala Națională din Washington și Annapolis, Maryland.  Surse au spus că McCain a cerut ca George W. Bush și Barack Obama să-l onoreze la înmormântare.

Trump nu a comentat dorintele lui McCain ca el sa stea departe de înmormantare, dar a oferit un mesaj scurt despre trecerea în nefiinţă a senatorului.  "Cele mai profunde simpatii și respect pentru familia senatorului John McCain", a scris el. "Inimile și rugăciunile noastre sunt cu voi!"

Este ştiut faptul că în ultimii ani Donald Trump a aruncat cuvinte grele asupra senatorului McCain. A fost nevoie chiar de intervenţia fiicei sale,  Meghan McCain, care a scris  într-un tweet că atacurile lui Trump asupra tatălui ei "nu se opresc niciodată şi sunt extrem de urâte".  Trump l-a numit incompetent, a batjocorit acel moment din viaţa lui McCain când a fost prizonier în timpul războiului din Vietnam spunând că McCain era numit erou doar  "pentru că a fost capturat".

McCain, la rândul său, a fost foarte critic faţă de acţiunile lui Trump, mai ales atunci când l-a felicitat pe Putin pentru realegerea ca preşedinte, spunând că:  "Un președinte american nu conduce lumea liberă prin felicitarea dictatorilor…".  Senatorul a mai declarat despre Trump: "Lipsa de empatie față de refugiați, nevinovaţi, persecutați, oameni disperați, femei și copii este îngrijorătoare".  "Modul în care vorbește despre aceste probleme este îngrozitor, ca și cum bunăstarea sau terorismul ar fi singurele scopuri pe care le-ar putea avea în a veni în țara noastră".

Despre atitudinea lui Trump faţă de presă McCain spunea: "Reacția lui față de știrile din presă, numindu-le -știri false-, fie că sunt credibile sau nu, are un singur scop: să discrediteze și să controleze o presă liberă", a scris McCain în cartea sa.