Jocurile Olimpice. Sportivii, consiliați de preoți și lideri spirituali

Jocurile Olimpice. Sportivii, consiliați de preoți și lideri spirituali Sursa foto: Arhiva EVZ

Jocurile Olimpice se apropie, iar organizatorii pun la punct toate detaliile legate de marea competiție. Pe lista serviciilor de care vor beneficia sportivii se numără și consilierea din partea preoților. Astfel, peste 120 de lideri spirituali vor merge la Paris pentru a oferi îndrumare.

Jocurile Olimpice. Sportivii, consiliați de preoți și lideri spirituali

Înainte de marea competiție, organizatorii pun la punct detaliile legate de la ceremonii, facilități pentru sportivi și invitați. Pe lângă acestea, 120 de lideri religioși le vor oferi sprijin și îndrumare.

„Va trebui să îi readucem cu picioarele pe pământ, pentru că se poate simți ca la capătul lumii după ce ai lucrat la acest obiectiv timp de patru sau cinci ani”, a declarat Jason Nioka, fost campion de judo și diacon.

Unde vor primi consiliere

Pentru ședințele de consiliere, sportivii vor fi așteptați într-o sală comună, amenajată în satul olimpic. Astfel, aceștia vor fi primiți de reprezentanții ai cele cinci mari religii mondiale - budism, creștinism, hinduism, islam și iudaism. Sportivii se vor putea destănui sau se vor putea ruga.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu suntem acolo pentru ca ei să câștige. Scopul meu este de a avea acolo o mărturie creștină, oameni care întruchipează dragostea și grija lui Isus, pentru sportivii care sunt supuși la atâta presiune”, a declarat Anne Schweitzer, care coordonează mai mulți capelani protestanți.

Jocurile Olimpice,

Sursa foto: Arhiva EvZ

Jocurile Olimpice. Sportivii, cerință mare pentru îndrumători

În trecut, capelanii olimpici au fost solicitați de sportivi, dar și de antrenorii acestora. Organizatorii spun că, înainte de pandemie, au primit peste 8.000 de cereri în acest sens.

De asemenea, se pregătesc pentru eventuale repercusiuni ale celor două conflicte majore, războiul dintre Rusia și Ucraina și războiul dintre Israel și Hamas, într-o epocă în care activismul sportivilor este în creștere.

„Consider că misiunea noastră este de a-i proteja în fragilitatea lor. În al doilea rând, este vorba despre a da mărturie că suntem prezenți, nu doar ca «biserica mea», ci și ca «religii», și că este bine că suntem împreună.” susține Mitropoliei greco-ortodoxe din Franța.