Evenimentul Zilei > Politica > Jocuri de culise la Iaşi. În cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” se strâng cereri pentru demiterea din funcţia de rector a lui Tudorel Toader
Jocuri de culise la Iaşi. În cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” se strâng cereri pentru demiterea din funcţia de rector a lui Tudorel Toader

Jocuri de culise la Iaşi. În cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” se strâng cereri pentru demiterea din funcţia de rector a lui Tudorel Toader

În cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi se strâng semnături pentru demiterea din funcţia de rector a lui Tudorel Toader, actualul ministru al Justiţiei.

Turorel Toader fusese ales rector al acestei instituţii acedemice înainte de a fi ministru. Odată ajuns la Guvern, s-a autosuspendat, ceea ce înseamnă că îşi poare relua funcţia de rector după ce nu va mai fi ministru.

În acest sens, publicaţia locală “Ziarul de Iaşi” anunţă, într-un articol la zi, că circulă deja, deocamdată neoficial, printre unii profesori din această universitate, anumite discuţii pe această temă.

Mai mult decât atât, a fost redactată şi o scrisoare de tip formular Google Forms, în vederea semnării ei de cître cei care sunt de acord cu textul cuprins în acest document.

„În urma întâlnirilor purtate de către mai multe asociaţii civice cu reprezentanţi ai Senatului Universităţii «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi şi a numeroaselor acţiuni în cadrul societăţii civile, suntem încurajaţi să avem o luare comună de poziţie pentru a cere demiterea domnului Tudorel Toader din funcţia de rector (auto-suspendat).

Deşi manifestările noastre individuale au fost apreciate, am fost şi suntem în continuare criticaţi pentru faptul că nu iniţiem o acţiune comună, în calitatea noastră de educatori şi formatori de caractere, ca reacţie la prejudiciul imens pe care domnul Toader îl aduce instituţiei noastre.

Când numărul semnatarilor va fi suficient de mare, demersul se va materializa într-un document scris pe care îl vom semna împreună“, scrie în acest formular care acum circulă doar pe calea Internetului.

Aşa cum arată portalul www.ziaruldeiasi.ro, acest formular a fost lansat cu două zile în urmă, iar până în prezent ar avea susţinerea câtorva zeci de semnatari.

În acelaşi timp, publicaţia ieşeană arată că Senatul Universităţii a respins ieri, după o şedinţă tensionată, 90 de cereri venite din afara universităţii, care solicitau demiterea profesorului Tudorel Toader din funcţia de ministru.

A mai existat un val de asemenea solicitări, din partea a 25 de ONG-uri, şi acelea respinse.