Evenimentul Zilei > Actualitate > JENA pe care au suportat-o sportivii români la JO de la Rio: „Nu am îndrăznit să fac schimb de echipament nici măcar cu femeile de serviciu! Şi ele erau mai bine îmbrăcate decât noi!”
JENA pe care au suportat-o sportivii români la JO de la Rio: „Nu am îndrăznit să fac schimb de echipament nici măcar cu femeile de serviciu! Şi ele erau mai bine îmbrăcate decât noi!”

JENA pe care au suportat-o sportivii români la JO de la Rio: „Nu am îndrăznit să fac schimb de echipament nici măcar cu femeile de serviciu! Şi ele erau mai bine îmbrăcate decât noi!”

Sportivii români prezenți la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro s-au simțit umiliți din cauza echipamentelor oferite de COSR.

Andreea Arsine, campioană naţională la proba de 10 km şi 20 km marş, și participantă la Jocurile Olimpice de la Rio, nu a trecut peste acest episod din Brazilia.

„Am avut echipamentul de antrenament şi ne-a fost frică să-l ducem la spălat pentru că nu mai aveam cu ce să ne îmbrăcăm. Nu i-am simţit pe cei de la COSR aproape de sportivi. Am fost singuri acolo, fiecare de capul lui. Cred că unii au confundat aceste Jocuri Olimpice cu o plimbare la Rio. Mă aşteptam să avem oameni cu greutate lângă noi, care să ne susţină. Nu a fost o atmosferă bună. Am rămas profund uimită de echipamentul celor de la Rio care îngrijeau complexul. Noi nu puteam să facem schimb de echipament nici măcar cu cei care făceau curat în complex. Femeile de serviciu aveau un echipament frumos, n-am îndrăznit să fac schimb nici măcar cu ele, nu aveam ce să ofer. Şi cei din Turcia au avut echipament Kappa, dar nu se putea compara, era echipament de calitate", a declarat Andreea Arsine, pentru ProSport.

La finalul Jocurilor Olimpice, delegația României a ocupat locul 47 în clasamentul pe medalii – aurul echipei feminine de spadă, argintul obținut de tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău la dublu masculin, bronzul luat de Gabriel Sîncrăian la haltere (cat. 85 kg), cel cucerit de canotoarele de la 8+1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian și Daniela Druncea) și Albert Saritov (lupte libere, cat. 97 kg).