Pandemia le-a umplut buzunarele. Cine a profitat de situația din ultimele luni

Jeff Bezos,fondatorul Amazon, a ocupat locul întâi în top pentru al treilea an consecutiv, cu o avere estimată la 179 miliarde de dolari, despre care Forbes afirmă că a crescut cu 57% faţă de acum doi ani.

Celor mai bogaţi 500 de oameni din lume le-au crescut veniturile în plină pandemie cu 1,8 trilioane de dolari. Iar cei din fruntea listei sunt Jeff Bezos urmat de Elon Musk. Iar Eric Yuan, fondatorul Zoom are o avere de 20 de miliarde de dolari.
Un alt nume cu rezonanţă este Elon Musk, fondatorul SpaceX, care atinge o avere în valoare netă de 68 de miliarde de dolari, iar  Mackenzie Scott, fosta soție a lui Bezos, are o avere de 57 de miliarde de dolari. Phil Knight, fondatorul gigantului Nike, are o valoare netă estimată la 39,2 miliarde de dolari.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a devenit cel mai bogat om din lume

„Am construit în peste 20 de ani 840 miliarde de dolari, avere pentru alţi oameni. Cred puternic în capacitatea capitalismului şi a pieţelor libere de a rezolva multe din problemele lumii”, a spus Jeff Bezos.

Datorită pandemiei unde majoritatea populaţiei a fost blocată, Eric Yuan, fondatorul Zoom, a avut numai de câştigat, atingând o avere de 20 de miliarde de dolari. Potrivit Forbes, stocul Zoom a crescut cu aproape 300 la sută de când a intrat în bursă în aprilie 2019 și veniturile au crescut cu 96 la sută în al doilea trimestru al anului 2020, determinat de creșterea cererii în timpul pandemiei.

„Criza pandemică a schimbat complet aproape tot, ne-am trezit cu o mulţime de utilizatori noi din întreaga lume. Este folosit de şcoli pentru cursuri, pentru orele de dans, folosit la Emmy Award, la show-uri (Saturday Night Live)”, a declarat Eric Yuan, fondator Zoom.

Kerry Dolan, editor la Forbes, a subliniat că, deși focarul de coronavirus a dus o mare parte a omenirii într-un punct critic, acesta nu i-a oprit pe unii dintre cei mai de succes antreprenori americani să se îmbogătească. „Creșterea remarcabilă a averilor Forbes 500 se evidențiază într-un moment de revoltă economică indusă de pandemie”, a mai spus Kerry Dolan.

Un alt nume nou pe listă este Alice Schwartz, în vârstă de 94 de ani, a cărei companie de biotehnologie Bio-Rad Laboratories a produs teste de diagnostic Covid-19.

Forbes afirmă că Schwartz și regretatul ei soț David au fondat compania în 1952, dar nu au făcut-o publică până în 1966. Stocul Bio-Rad a crescut din momentul în care Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemia globală în martie, crescând cu 49% până la sfârșitul lunii iulie, în spatele cererii crescute pentru testele sale de diagnostic, informează Bloomberg.